Domácí kokosky recept
Domácí kokosky jsou stejně dobré jako ty kupované. A opravdu nedají mnoho práce.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g cukru moučka
- 125 g bílků
- 125 g strouhaného kokosu
- 150 g čokoládové polevy
- 2 lžičky mouky
- olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 150 stupňů. V míse smícháme tekuté bílky s cukrem a kokosem. Promícháme a nakonec přidáme mouku. Hotovým těstem naplníme cukrářský sáček a na olejem vymazaný plech tvoříme hromádky. Trochu dál od sebe, pečením se zvětší.
Pečeme je asi 15 až 20 minut. Když začnou růžovět, vyndáme plech z trouby. Vychladlé kokosky namáčíme spodní částí do rozpuštěné čokoládové polevy a necháme ji ztuhnout.