Langoše ze zakysané smetany recept
Langoše ze zakysané smetany jsou oblíbenou pochoutkou. Když si je připravíme doma sami, věřte že nám budou chutnat mnohem více než ty koupené u stánku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto:
- 100 ml zakysané smetany
- 1 vejce
- 500 g hladké mouky
- 25 g droždí
- 220 ml plnotučného mléka
- náplň :
- utřený česnek
- kečup
- strouhaný sýr
- rostlinný olej na smažení
Způsob přípravy
V míse smícháme mouku s mlékem, smetanou, rozdrobeným droždím a vajíčkem. Uhněteme hladké těsto.
Na rozpáleném oleji zprudka a po obou stranách usmažíme malé placky vytvořené z těsta. Po usmažení langoše odkládáme na papírové ubrousky, abychom se zbavili přebytečného tuku.
Langoše potřeme česnekem, kečupem a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme horké.