Pečené brokolicové karbanátky recept
Pečené brokolicové karbanátky podávejte třeba s bramborovou kaší politou rozpuštěným máslem. Nebo, kdo to má raději, s bramborovými hranolky a oblíbeným dipem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 brokolice
- 2 vejce
- 80 g strouhaného sýra (eidam, gouda)
- 50 g anglické slaniny
- mletý černý pepř
- kurkuma
- sůl
- kukuřičná strouhanka
- olivový olej
Způsob přípravy
Brokolici uvaříme v osolené vodě do měkka, rozebereme ji na růžičky a vidličkou ve velké míse ji rozmačkáme. přidáme vejce, špetku soli, pepře, kurkumy, nadrobno nakrájenou slaninu a strouhaný sýr. Důkladně promícháme.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Připravenou směs podle potřeby zahustíme kukuřičnou strouhankou a tvoříme z ní malé karbanátky. Ty rozložíme na olejem vymazaný plech a v předehřáté troubě je pečeme přibližně 30 až 40 minut.