Kuřecí maso se zeleninou recept
Kuřecí maso se zeleninou, a k tomu třeba těstoviny, hranolky, nebo bramborové noky. Přílohou může být i jen čerstvé pečivo. Druhy zeleniny se nenechte omezovat, klidně použijte tu, kterou máte doma.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 kuřecí stehenní řízky
- 1 mrkev
- 1 kedlubna
- 1 jarní cibulka
- 1 malá cuketa
- 1 lžíce zelené petrželky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička sojové omáčky
- sůl
- olivový olej
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
Způsob přípravy
Kuřecí řízky zbavíme kůže, lehce je z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Ve vyšší pánvi na rozpáleném oleji krátce osmahneme česnek a pak ho odstraníme. Do pánve přidáme na kroužky nakrájenou jarní cibulku a všechnu připravenou zeleninu. Za stálého míchání zeleninu opečeme dozlatova.
V druhé pánvi na horkém oleji orestujeme z obou stran kuřecí řízky. Když dostanou barvu, přidáme je k zelenině, podlijeme vodou, přidáme pepř, lžičku sojové omáčky a vše zvolna dusíme. Podle potřeby podléváme, a dochutíme solí nebo kořením.
Když je maso měkké, necháme tekutinu téměř vydusit, přidáme do pánve čerstvou petrželku, promícháme a odstavíme ji z plotny.