Jahodový kompot recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí8 porcí

Kompotovat lze různé druhy ovoce a platí pravidlo, že by jednotlivé kousky měly být sice vyzrálé, ale zároveň pevné. Kompoty můžeme podávat jako přílohu k masu i sladkým pokrmům. Připravovat z nich lze moučníky, dezerty nebo třeba nápoje. Díky konzervování si můžeme sladké plody léta vychutnávat i v zimě. Kompoty se připravují s cukrem, kdy na sklenici o objemu 330 ml použijeme asi 1/2 polévkové lžíce. Kdo se chce cukru vyhnout, uloží na dno sklenice špetku soli, která vytáhne z ovoce sladkost. Pak už stačí jen ovoce zalít převařenou vodou a sterilovat.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 kg jahod
  • 400 - 500 g krupicového cukru
  • 1 l vody


Způsob přípravy

V hrnci krátce převaříme vodu s cukrem.

Jahody umyjeme, osušíme a naskládáme do předem vysterilizovaných sklenic. Ovoce zalijeme nálevem, popř. zasypeme cukrem a zalijeme převařenou vodou.

Sklenice zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 85°C.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jahodový kompot recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jahodový kompot.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jahodový kompot .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jahodový kompot

Kde najít informace



×