Grilované krůtí bochánky na grilu podle Pohlreicha recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Mleté krůtí maso opečené na grilu, doplněné o osvěžující okurkovou salsu, je skvělý pokrm do teplých dní. Chutnat bude i dětem a ocení ho i ti, kdo dbají na štíhlou linii. Recept šéfkuchaře Pohlreicha určitě stojí za vyzkoušení.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g mletého krůtího masa (prsa nebo stehna)
  • 4 jarní cibulka
  • 100 g strouhanky
  • 30 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 15 ml sojové omáčky
  • 2 stroužky česneku
  • hrst čerstvé bazalky
  • špetka mletého chilli
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej na potření
  • Na salsu:
  • 1 salátová okurka
  • 2 - 3 lžíce olivového oleje
  • 2 snítky čerstvého kopru
  • kousek chilli papričky jalapeno
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

V míse smícháme maso, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, citronovou šťávu, sojovou omáčku, prolisovaný česnek, bazalku, chilli, sůl, pepř a strouhanku. Ze směsi vytvarujeme 6 - 8 karbanátků, uložíme je na tác, který zakryjeme potravinovou fólií a bochánky necháme odpočinout v lednici.

V mezičase si připravíme salsu. Okurku nastrouháme na hrubším struhadle, osolíme ji, vymačkáme z ní přebytečnou vodu, smícháme s koprem, oleje, chilli, pepřem a uložíme do lednice.

Gril rozpálíme a bochánky potřené olivovým olejem grilujeme napřímo. Opékáme je asi 4 minuty z každé strany, ale doba se může měnit podle toho jak velké jsou.

Hotové bochánky servírujeme s okurkovou salsou a pečivem pokapaným olejem a opečeným na grilu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Grilované krůtí bochánky na grilu podle Pohlreicha recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu grilované krůtí bochánky grilu podle pohlreicha .
Hledat podobné recepty na internetu jako Grilované krůtí bochánky na grilu podle Pohlreicha

Kde najít informace



×