Zeleninová kaše recept
Zeleninová kaše z brambor, dýně a mrkve je jemná a hodí se ke všem pečeným, uzeným, vařeným a grilovaným masům. Zkuste ji místo té klasické, bramborové.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g brambor
- 1 mrkev
- 1 dýně Hokkaido
- horké plnotučné mléko
- sůl
- kari koření
- olivový olej
- máslo
- jarní cibulka, zelená petržel apod.
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Dýni oloupeme a nakrájíme na plátky. Plátky naskládáme na vymazaný plech, pokapeme je olejem a v předehřáté troubě pečeme asi 25 minut do měkka.
Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostky. Oboje nasypeme do vroucí osolené vody a uvaříme do měkka. Vodu slijeme a k uvařené zelenině přidáme pečenou dýni, lžící másla, špetku kari koření a vše tyčovým mixérem ušleháme na kaši. Ke konci šlehání přidáváme tolik horkého mléka, abychom dostali správnou hustotu.
Hotovou kaši můžeme doplnit nakrájenou jarní cibulkou nebo petrželkou.