Špenátová polévka s opečenými krutony recept
Špenátová polévka s opečenými krutony je zdravá, sytá a vaření vám nezabere příliš času. Třeba jako teplá svačinka v chladném období roku?
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g čerstvého špenátu
- 2 jarní cibulky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce másla
- 2 starší housky
- 100 ml smetany na vaření
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
- zeleninový vývar
Způsob přípravy
Housky nakrájíme na kostičky a opečeme je dozlatova na olejem vymazané pánvi. V hrnci na polévku rozpustíme máslo, přidáme utřený česnek a nakrájené jarní cibulky a restujeme asi dvě minuty.
Přidáme natrhaný špenát a za stálého míchání ho dusíme další dvě minuty. Pak vše zalijeme vývarem, přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 10 minut. Nyní polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému, zjemníme ji smetanou a už jen krátce necháme přejít varem.
Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem podle chuti a podáváme ji s opečenými krutony.