Špenátová polévka s opečenými krutony recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Špenátová polévka s opečenými krutony je zdravá, sytá a vaření vám nezabere příliš času. Třeba jako teplá svačinka v chladném období roku?
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g čerstvého špenátu
  • 2 jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce másla
  • 2 starší housky
  • 100 ml smetany na vaření
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • olivový olej
  • zeleninový vývar


Způsob přípravy

Housky nakrájíme na kostičky a opečeme je dozlatova na olejem vymazané pánvi. V hrnci na polévku rozpustíme máslo, přidáme utřený česnek a nakrájené jarní cibulky a restujeme asi dvě minuty.

Přidáme natrhaný špenát a za stálého míchání ho dusíme další dvě minuty. Pak vše zalijeme vývarem, přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 10 minut. Nyní polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému, zjemníme ji smetanou a už jen krátce necháme přejít varem.

Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem podle chuti a podáváme ji s opečenými krutony.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Špenátová polévka s opečenými krutony recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu Špenátová polévka opečenými krutony .
Hledat podobné recepty na internetu jako Špenátová polévka s opečenými krutony

Kde najít informace



×