Zelený salát s olivami a kuřecími kousky recept
Zelený salát s olivami a kuřecími kousky je lehké a pikantní jídlo. Nahradí vám rychlý oběd nebo večeři.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 lžíce nastrouhané nivy
- 8 hrnků nakrájené směsi ze zelených salátů
- 800 g kuřecích prsou
- sušená rajčata
- 1/3 černých oliv
- zálivka:
- 6 lžic olivového oleje
- 1 1/2 lžičky dijonské hořčice
- 1/4 lžičky sušeného česneku
- 1/2 lžičky cukru
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
Způsob přípravy
Zelený salát s olivami a kuřecími kousky je lehké a pikantní jídlo. Nahradí vám rychlý oběd nebo večeři. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a na oleji je ze všech stran osmažíme. Maso by mělo být dobře propečené. Z olivového oleje, hořčice, česneku, cukru, soli , pepře a balzamikového octa připravíme zálivku.
Na servírovací talíř nasypeme směs zelených salátů, na salát naskládáme okapaná sušená rajčata, opečené kousky kuřete a černé olivy. Zalijeme zálivkou a ve zvláštní misce k salátu podáváme nastrouhanou nivu.