Kdoulový džem recept
Kdoulový džem. Kdoule jsou poměrně netradičním ovocem, jsou ale velmi zdravé. Uvařte z nich výborný džem ovoněný skořicí a hřebíčkem, který bude skvělý na krajíčku čerstvého chleba s máslem, ale i na palačinkách. 0,0 (0×) magdalenka. 14 názorů. 26. 9. 2012 21:44.
Podobné recepty jako Kdoulový džem
Marmeláda recept
Marmeládu dělám přesně podle postupu na sáčku Gelfix. Semínka z rybízu nám nevadí. Poznámka autora receptu. Tímto způsobem lze dělat marmeládu -džem z každého ovoce. Ta z černého rybízu chutná s kysanou smetanou nebo jogurtem, výborná je i na palačinkách. Uvařeno (1x) Přidat do oblíbených (37x)
Podobné recepty jako Marmeláda
Marmeláda z kdoulí
750 g cukru krupice 1 kg kdoulové dřeně Pracovní postup: Dobře vyzrálé a uleželé kdoule oloupeme,odstraníme jádřince,rozvaříme,protlačíme hustým sítem a z novu pomalu provaříme s cukrem a citrónovou šťávou do zhoustnutí. Zkuste také
Podobné recepty jako Marmeláda z kdoulí
Okurková marmeláda se zázvorem recept
Okurková marmeláda se zázvorem. Nezvyklá, možná trochu šílená, ale děsně dobrá - přesně taková je okurková marmeláda. Skvěle chutná s grilovanými žebry, ale i jiným masem nebo namazaná na čerstvé bagetě. Zázvor jí příjemně nakopne a dodá lehce pikantní ocásek. 4,8 (15×) Simply Food. 15 názorů.
Podobné recepty jako Okurková marmeláda se zázvorem
Cibulová marmeláda recept
Cibulová marmeláda. Cibulová marmeláda, známá jako cibuláda, se od ovocných zavařenin liší svou pikantní chutí. Ideální je jako příloha ke grilovanému masu. Zavařujeme ji do malých sklenek a po otevření ji hned spotřebujeme. 4,6 (6×) aaura. 14 názorů. 100 min. 26.
Podobné recepty jako Cibulová marmeláda
Marmeláda ze směsi ovoce recept
Ovoce rozvaříme, trvá to asi 10 minut, pak přidáme cukr, Želírfix a vaříme asi 3 minuty. Uděláme zkoušku tuhosti. Na porcelánový talířek kápneme marmeládu, pokud kapka ihned ztuhne a nestéká, je hotovo. Jak poznat správně uvařenou marmeládu Vypneme, přisypeme kyselinu citronovou a ještě promícháme.
Podobné recepty jako Marmeláda ze směsi ovoce
Kdoulové chutney s cibulí a rozinkami
Kdoulové chutney s cibulí a rozinkami. K ovocnému čatní se pořád stavíme trochu obezřetně – vypadá to jako marmeláda, někdy to i voní jako marmeláda, ale rozhodně to není marmeláda. Zato je to báječný sladko-pikantní doplněk k plísňovým sýrům. Zvlášť tohle netradiční z kdoulí k nim dokonale ladí.
Podobné recepty jako Kdoulové chutney s cibulí a rozinkami
Višňový džem (marmeláda)
1. Džem: Vypeckované višně dáme do hrnce, přisypeme cukr (nemusíme dávat celý kilogram, dle kyselosti višní) s želírfixem a za stálého míchání přivedeme k varu. Krátce (2 minuty) povaříme, odebereme případnou pěnu a džemem naplníme umyté, suché sklenice. Sklenice řádně uzavřeme a dáme na 10 minut st
Podobné recepty jako Višňový džem (marmeláda)
Jahodová marmeláda (džem)
1. Očištěné jahody dáme do kastrolu a rozmačkáme. Pokud nechceme mít v marmeládě kusy ovoce, můžeme jahody rozmixovat. Do jahod přisypeme cukr (není nutné dávat celý kilogram, dle sladkosti jahod) smíchaný s želírovacím prostředkem (například želírfix...) a vše za stálého míchání, dokud se cukr nero
Podobné recepty jako Jahodová marmeláda (džem)
Pomerančový džem (marmeláda)
Vše krátce povaříme (2-3 minuty), džemem naplníme čisté, suché skleničky, řádně uzavřeme a sterilujeme na 10 minut při 80°C. 2. **Marmeláda**: děláme stejně jako džem, jen nejprve pomeranče rozmixujeme (pomeleme) a propasírujeme, necháme jen čistou pomerančovou šťávu, ve které nejsou kousky ovoce. 3
Podobné recepty jako Pomerančový džem (marmeláda)
Mrkvová marmeláda recept
Očistenú mrkvu na jemno nastrúhame, pridáme za lyžičku strúhanej citrónovej kôry (z dobre umytého citróna) a 10 minút povaríme. Potom pridáme citrónovú šťavu a cukor. Za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu. Ešte horúce dávame do pohárikov a po uzavretí otočíme hore dnom.
Podobné recepty jako Mrkvová marmeláda
Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet ...
Postup přípravy receptu. 1. Množství záleží na tom, kolik chceme mít zásob na zimu. 2. Rozvar se dá udělat 100% švestkový, čili žádné další doslazování ani ochucování, nebo podle chuti můžeme přidat koření, rum a cukr. Doporučuji cukr třtinový, ale pokud dáte krystal nebo krupici, nic nezkazíte. 3.
Podobné recepty jako Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet ...
Cuketová marmeláda recept
800 g oloupané cukety zbavené jader. 1/2 - 3/4 šálku vody. 350 – 400 g g cukru (pokud použijeme třtinový nebo hnědý cukr, dostane marmeláda mírně karamelovou příchuť) 1 lžička kyseliny citrónové, 1 Jamfix 3:1 (od Labety) ovocná příchuť (např. ananasová, citronová, jahodová, meruňková atp.)
Podobné recepty jako Cuketová marmeláda
Borůvková marmeláda
Postup přípravy receptu. Připravené a očištěné borůvky dáme do kastrolu a podlijeme malým množstvím vody a přivedeme k bodu varu. Vaříme asi 5 minut. Pak přidáme cukr, na 1 kg borůvek 700 až 800 g, podle kyselosti ovoce, půl lžičky kyseliny citrónové a pektin (použijeme podle návodu) a ještě vaříme
Podobné recepty jako Borůvková marmeláda
Cuketová marmeláda
Postup přípravy receptu. 1. Cuketu, jednu nebo více (podle množství chystané marmelády), nastrouháme a dáme rozvařit do kastolu s trochou vody. 2. Ponorným mixerem cuketu rozpasírujeme, přidáme vitacit a nakonec přidáme Gelfix s cukrem.
Podobné recepty jako Cuketová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda recept
1 dávka červený rybíz (černý nebo mix z obou) želírovací cukr (podle množství rybízu) cukr krystal (podle množství rybízu) Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Postup přípravy Červený a černý rybíz (nebo jen jeden jeho druh) rozemeleme v kuchyňském mixéru, popřípadě v nějakém robotu.
Podobné recepty jako Domácí rybízová marmeláda
Kdoulová povidla z pomalého hrnce
Postup přípravy. Nakrájené kdoule nasypte do pomalého hrnce a zároveň přidejte i ocet a koření (to můžete ale i zcela vynechat). Na pomalém hrnci nastavte dobu vaření 8 hodin a nechte ho dělat svou práci. Uvařené kdoule jsou krásně měkké, ale potřebují rozmixovat tyčovým mixérem.
Podobné recepty jako Kdoulová povidla z pomalého hrnce
Cibulová marmeláda z červené cibule
Cibulová marmeláda z červené cibule. Cibulová marmeláda je fantastická chuťovka, která skvěle ladí ke grilovanému masu, k sýrům, ale můžete ji použít i jako ingredienci při vaření. Lžíce cibulády dodá skvělou chuť třeba čočkové polévce, dodá super chuť burgerům nebo poslouží jako náplň do šneků z ..
Podobné recepty jako Cibulová marmeláda z červené cibule
Marmeláda z rajčat II.
Rajčata oloupeme, rozkrájíme a vložíme do hrnce. Zasypeme cukrem, nadrobno posekanou vanilkou a strouhanou kůrou. Promícháme, přikryjeme a necháme 2 hod. odstát. Přidáme citronovou šťávu a pomalu, za stálého míchání, vaříme do zhoustnutí. Vlejeme do skleniček, navrch nalejeme 1-2 lžíce rumu a ihned
Podobné recepty jako Marmeláda z rajčat II.
Marmeláda z červené cibule recept
Suroviny. 2 kg červené cibule (nakrájené na plátky) 4 stroužky česneku (nakrájené na plátky) 140 g másla. 4 lžíce olivového oleje. 140 g hnědého cukru. 1 lžíci lístků čerstvého tymiánu nebo 1/2 lžičky sušeného. 1/4 lžičky mletého chilli (nemusí být) 750 ml červeného vína.
Podobné recepty jako Marmeláda z červené cibule
Vánoční rajčatová marmeláda recept
Rozvařená rajčata přepasírujeme přes sítko do širšího kastrolu, přidáme jemně nastrouhanou kůru z pečlivě omytého pomeranče, pomerančovou šťávu (cca 150 ml ), kterou jsme doplnili rumem (cca 50 ml), kyselinu citronovou a cukr, který jsme smíchali s želírovacím přípravkem. Přivedeme k varu a vaříme 5
Podobné recepty jako Vánoční rajčatová marmeláda
Domácí pektin z nezralých jablek recept
Moudrá kniha, z které jsem čerpala, uvádí, že pektin lze podobně vyrobit i z rybízu, nezralého angreštu, kdoulí nebo kdoulovce japonského (plody kdoule a kdoulovce musí být vybarvené dožluta) nebo směsi. Domácí pektin se přidává k ovoci, které ho má málo - višně, třešně, bezinky, jeřabiny, moruše, v
Podobné recepty jako Domácí pektin z nezralých jablek
Marmeláda z mirabelek recept
Přidáme 2 lžíce rumu, marmeládu udržujeme horkou. Naplníme sklenice a necháme zchladnout. Uvařeno
Podobné recepty jako Marmeláda z mirabelek