Vejce v kyselém nálevu recept
Postup přípravy. Z vlažné vody, cukru, octa a soli připravíme nálev. Špek nebo uzený bok nakrájíme na kostičky a pomalu osmažíme na pánvi. Oloupaná vejce nakrájíme na šestiny nebo osminy, položíme do hlubokého talíře, opepříme, zalijeme nálevem a posypeme špekovými škvarečky.
Podobné recepty jako Vejce v kyselém nálevu
Utopenci vyzkoušený nálev recept
Do vychladlého sliji lák z 1 sklenice okurek (okurky se spotřebují při nakládání jak do špekáčků, tak mezi cibuli okolo špekáčků do nálevu). Taktéž sliji do nálevu lák z obou 0,7 l sklenic červených kapií, které také použijeme a spotřebujeme při nakládání. Pokud místo naložených kapií použijeme kozí
Podobné recepty jako Utopenci vyzkoušený nálev
Naložené sardinky
Sardinky se dobře prosolí, proloží cibulí (podle chuti můžete dát i víc než 1/2 kg) a zalijí olivovým olejem (podle potřeby může být i víc než 1 litr). Nádobu s rybami přiklopíme a dáme na pár dnů do chladu, aby se ryby pořádně v nálevu proležely a nasákly. Vhodná příloha je zelenina a chléb.
Podobné recepty jako Naložené sardinky
Nakládané ryby na kyselo
1. Dokonale očištěné ryby naporcujeme (kapří ocasy 1 porci ještě rozkrojíme podélně na dvě půlky, jiné ryby bez hlavy rozpůlíme podélně podle páteře a nakrájíme z nich menší porce). 2. Ryby osušíme, mírně opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Necháme vychladnout.
Podobné recepty jako Nakládané ryby na kyselo
Nakládané sýry směs
Postup přípravy receptu. 1. Na nálev smícháme ve velké míse všechny uvedené suroviny. Sýry pokrájíme na kostky a opatrně "přehodíme v nálevu". Přendáme do zavařovací sklenice s víčkem a uložíme cca na 3 dny do lednice. Nemusí být úplně ponořené v oleji, stačí občas převrátit sklenici, aby nálev dobř
Podobné recepty jako Nakládané sýry směs
Kyselé řízky recept
Obalíme v mouce, vejcích a strouhánce a usmažíme na oleji, či sádle pěkně do zlatova. Uvaříme deko, dle návodu na sáčku a ještě dochutíme spíše více kyselé. Kdo bude chtít, více sladkokyselé, nebude přidávat cukerin, ale cukr. Studené řízečky skládáme do větší mísy a nebo třeba menšího ...
Podobné recepty jako Kyselé řízky
Rybí filé v kyselém nálevu
Filé nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, opaprikujeme a obalíme jen ve vejcích a strouhance. Osmažíme a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme na kolečka. Vychladlé řízky skládáme do láhve a prokládáme pokrájenou cibulí. Každou vrstvu opepříme.
Podobné recepty jako Rybí filé v kyselém nálevu
Nakládané rybí karbanátky
Postup přípravy receptu. 1. Syrové ryby očistíme a zbavíme páteře, ploutví a hlavy. Vytvoříme vlastně filety. Pak je rozemeleme na masovém strojku. Do směsi přidáme na jemno nakrájenou cibuli, rybí koření, mletý pepř dle chuti, sůl dle chuti, majoránku a 2 vejce.
Podobné recepty jako Nakládané rybí karbanátky
Křupavá zelenina nakládaná v mořské soli recept
Postup přípravy. Zeleninu nakrájíme na větší kusy. Ve vodě rozpustíme mořskou sůl, přidáme feferonku a do tohoto roztoku naložíme veškerou zeleninu na 24 hodin. Poté scedíme a asi třetinu slaného nálevu uschováme. Suroviny na sladkokyselý nálev svaříme a horkým přelijeme scezenou zeleninu.
Podobné recepty jako Křupavá zelenina nakládaná v mořské soli
Hříbky se zeleninou ve sladko kyselém nálevu recept
Očištěné houby nakrájíme na větší kousky, povaříme ve vodě 4 minuty, scedíme a necháme okapat. Smícháme se zeleninou nakrájenou na proužky a dáme do sklenic. Suroviny na nálev povaříme, zalijeme teplým nálevem houby ve sklenicích a zavíčkujeme. Sterilizujeme 30 minut na 80°C.
Podobné recepty jako Hříbky se zeleninou ve sladko kyselém nálevu
Sardinkový krém recept
Postup přípravy. Do mísy dáme sardinky bez nálevu (oleje) a ostatní suroviny kromě cibule. Vše vyšleháme do jemné konzistence ručním šlehačem. Následné nakrájíme cibuli na středně hrubé kostičky (tak, aby v krému měla funkci křupavé složky) a vmícháme do vyšlehaného sardinkového krému.
Podobné recepty jako Sardinkový krém
Kyselica recept
Já bych použila místo hříbku v kyselém nálevu, houby sušené. Houby i pěkně zauzenou,voňavou klobásu bych dala vařit spolu s kysaným zelí. Houby i klobása do vývaru pustí šťávu a celý vývar obarví a zejména ochutí. Pak česneková zásmažka, mléko, smetana.
Podobné recepty jako Kyselica
Rybí karbanátky v nálevu recept
Karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic. Střídáme vrstvu karbanátků s vrstvou zeleniny. Poté zalijeme nálevem a zavážeme (můžeme použít pergamenový papír nebo polyethylen). Uložíme do chladničky a za 3 - 5 dnů se karbanátky proleží. Jsou velice pikantní.
Podobné recepty jako Rybí karbanátky v nálevu
Nakládané ředkvičky recept
Přichystáme si nálev smícháním vody, octa, cukru, soli a pepře. Přivedeme k varu, necháme krátce přejít varem, odstavíme a dáme vychladit. Do sklenic naskládáme dobře omyté a na půlky či čtvrtky nakrájené ředkvičky, prokládáme je česnekem nakrájeným na kolečka.
Podobné recepty jako Nakládané ředkvičky
Sladkokyselé nakládané houby
7x. Když příroda dá, podzim přinese plné koše hub. Co nespotřebujete na omáčku a kulajdu, můžete usušit, zamrazit nebo naložit. A právě houby naložené ve sladkokyselém nálevu jsou nejlepší do kulajdy, kterou si pak můžete uvařit třeba v zimě. Ale i jen samotné jsou skvělé jako chuťovka.
Podobné recepty jako Sladkokyselé nakládané houby
Nakládané pečené kapie recept
Oloupané kapie nakrájíme na menší proužky, přidáme plátky česneku, kapary bez nálevu (ale neopláchnuté, aby přenesly část chuti ze svého slaného nálevu) a bazalku. Přidáme šťávu z paprik a olivový olej, vše lehce promícháme, podle chuti osolíme a naplníme do menších skleniček.
Podobné recepty jako Nakládané pečené kapie
Nakládaná vejce
Cibuli nakrájejte na měsíčky, chilli papričku můžete nakrájet na proužky nebo nechat v celku. Vejce naskládejte do vhodné uzavíratelné sklenice a proložte cibulí, papričkou a bobkovým listem z nálevu. Celé zalijte ještě horkým nálevem včetně koření. Nechte vychladnout, pak uzavřete a vložte do ledni
Podobné recepty jako Nakládaná vejce
Nakládané václavky recept
Nakládané václavky. Je tu podzim a s ním i žně pro houbaře, kteří milují václavky. Tyto chutné podzimní houby nabízejí širokou škálu možností, co z nich uvařit. Podle tohoto receptu připravíte chutné václavky naložené ve sladkokyselém nálevu.
Podobné recepty jako Nakládané václavky
Utopené karbanátky recept
Postup přípravy. Z masa a ostatních přísad uděláne karbanátky. Usmažíme je a necháme vychladnout. Mezitím svaříme vodu s octem, přidáme Deko a čili papričky (počet dle chuti) a povaříme. Také necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Do uzavíratelné nádoby naskládáme vrstvu cibule, na ní kar
Podobné recepty jako Utopené karbanátky
Domácí uzená makrela recept
Postup přípravy. Vykuchané makrely naložíme do svařeného a vychladlého nálevu. Necháme naložené 18-24 hodin. Udíme 4 hodiny (plus mínus) na 60°C.
Podobné recepty jako Domácí uzená makrela
Brambory na kyselo recept
Postup přípravy. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ze sádla a mouky uděláme jíšku, zalijeme mlékem a vodou, povaříme a přidáme nakrájené brambory, sůl, bobkový list a povaříme. Nakonec ochutíme octem, nalijeme smetanu, přidáme natvrdo nakrájená vajíčka, hrášek (bez nálevu)
Podobné recepty jako Brambory na kyselo