archiv Labeta

Sladkokyselé nakládané houby

Moje hodnocení
7x

Když příroda dá, podzim přinese plné koše hub. Co nespotřebujete na omáčku a kulajdu, můžete usušit, zamrazit nebo naložit. A právě houby naložené ve sladkokyselém nálevu jsou nejlepší do kulajdy, kterou si pak můžete uvařit třeba v zimě. Ale i jen samotné jsou skvělé jako chuťovka. Vybírejte menší, pevné houby, které si zachovají křupavost.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vodu, ocet, cukr, sůl, všechno koření a hořčičné semínko smíchejte, přiveďte k varu a za stálého míchání vařte asi 5 minut. Uvařený nálev nechte vychladnout.
  2. Očištěné a na kousky nakrájené houby 5 minut povařte v osolené vodě, přeceďte a nechte také vychladnout.
  3. Na dno zavařovací sklenice dejte na půlkolečka nakrájenou cibuli, vychladlé houby a zalijte nálevem. Sterilujte při 100 °C asi 30 minut.

Houby nakládané na kyselo jsou skvělé i do kulajdy. Uvařte si ji podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Labeta


Přečtěte si také

Recepty