Babiččiny zelňáky recept
Babiččiny zelňáky. Kysané zelí je klasikou české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. Podle starého receptu připravíme ve své kuchyni milované zelňáky - placky ze sladkokyselého zelí s kmínem. Jsou jednoduché na přípravu a mají bohatou chuť. 5,0 (34×) přihlašte. Lilith-Isa.
Podobné recepty jako Babiččiny zelňáky
Máslový řízek podle p.Sapíka recept
Postup přípravy. Maso opracujeme a nakrájíme na kousky,které rozmixujeme se smetanou,vejci. Hmotu smícháme s moukou,solí a bílým pepřem, ovoníme muškátem a strouhanou citronovou kůrou. Potom zformujeme řízky (ruce namočené ve vodě)a dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě.
Podobné recepty jako Máslový řízek podle p.Sapíka
Španělský ptáček
Zaprášíme moukou a opět restujeme dohněda. Zalijeme vývarem, přidáme hořčici, lák z okurek, promícháme, vrátíme do hrnce ptáčky a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na minimum, přiklopíme pokličkou a dusíme asi hodinu a půl doměkka. Ptáčky vyndáme a odstraníme z nich provázek/jehly. Šťávu případně doch
Podobné recepty jako Španělský ptáček