Citronová omáčka se žloutkem recept
Lukáš Svítil
Citronová omáčka se žloutkem perfektně pasuje s tuňákem nebo podobnou rybou. Citronová omáčka krásně neutralizuje tučnost ryby. Recept zde.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 dkg másla
- 5 dkg hladké mouky
- 3 dl vody
- 2 dl bílého vína
- citronová kůra a šťáva
- sůl
- cukr
- 1 žloutek
Způsob přípravy
Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme vodou a vínem, přidáme jemně nastrouhanou citronovou kůru, sůl a za stálého míchání uvaříme hustou omáčku.
Do hotové omáčky přikapeme citronovou šťávu, přidáme podle chuti cukr a v trošce vody rozmíchaný žloutek. Omáčku podáváme k různě upraveným rybám.
Další recepty na Citronová omáčka se žloutkem.
Hledat podobné recepty na internetu jako Citronová omáčka se žloutkem