Citronová omáčka se žloutkem recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí4 porce

Citronová omáčka se žloutkem perfektně pasuje s tuňákem nebo podobnou rybou. Citronová omáčka krásně neutralizuje tučnost ryby. Recept zde.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 dkg másla
  • 5 dkg hladké mouky
  • 3 dl vody
  • 2 dl bílého vína
  • citronová kůra a šťáva
  • sůl
  • cukr
  • 1 žloutek


Způsob přípravy

Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme vodou a vínem, přidáme jemně nastrouhanou citronovou kůru, sůl a za stálého míchání uvaříme hustou omáčku.

Do hotové omáčky přikapeme citronovou šťávu, přidáme podle chuti cukr a v trošce vody rozmíchaný žloutek. Omáčku podáváme k různě upraveným rybám.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Citronová omáčka se žloutkem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu citronová omáčka žloutkem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Citronová omáčka se žloutkem

Kde najít informace



×