Hovězí guláš podle Pohlreicha recept
Hovězí guláš podle Pohlreicha doplňte klasicky třeba jen pečivem. Ale jestli bude někomu více chutnat s knedlíkem, tak rozhodně nic nezkazíte.
Ingredience receptu
- 800 g hovězí kližky
- 400 g cibule
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mleté papriky
- špetka soli
- špetka mletého pepře
- worcesterová omáčka
- hladká mouka
Způsob přípravy
V kastrole rozehřejeme sádlo a na něm osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli. Smažíme za stálého míchání, až cibule získá světle hnědou barvu a trochu ztvrdne. Pak přidejte papriku a rajčatový protlak a vše podlijte trochu vody.
Necháme základ guláše chvíli provařit a pak přidáme na kostky nakrájené maso. Nyní už maso jen zvolna dusíme ve vlastní šťávě asi 1 až 1,5 hodiny. Občas podléváme, ale jen minimálně, potřebujeme maso dusit, ne vařit. Během této doby dochutíme omáčku solí, pepřem a možná i trochou worcesterové omáčky.
Když je maso téměř měkké, necháme omáčku trochu vydusit, zahustíme ji hladkou moukou a podle potřeby znovu podlijeme. Dusíme pak až do úplného změknutí masa..