Šípkový likér recept
Čisté šípky nasypeme do velké zavařovací lahve, přisypeme cukr (dle chuti) a zalijeme pálenkou. Vše promícháme a necháme na temnějším místě při pokojové teplotě macerovat 21 dnů. Občas s lahví zlehka zahýbáme nebo zlehka protřepeme, pokud mícháme přímo likér, dbáme na čistotu.
Podobné recepty jako Šípkový likér
Med z rýmovníku recept
Zakryjeme nálev a na 24 hodin uložíme do chladu. Druhý den vše opravdu pomalu vaříme, než se rozpustí cukr. Potom necháme lehce bublat, až směs začne lehce tuhnout. Pořád promícháváme a i když se bude směs zdát řídká, zhoustne. Přecedíme do čistých sklenic a otočíme dnem vzhůru.
Podobné recepty jako Med z rýmovníku
Šípkový likér
Čisté šípky nasypeme do velké zavařovací lahve, přisypeme cukr (dle chuti) a zalijeme pálenkou. Vše promícháme a necháme na temnějším místě při pokojové teplotě macerovat 21 dnů. Občas s lahví zlehka zahýbáme nebo zlehka protřepeme, pokud mícháme přímo likér, dbáme na čistotu.
Podobné recepty jako Šípkový likér