Žemlovka z vánočky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí6 porcí

Žemlovka z vánočky je mnohem lepší než ta z obyčejného pečiva. Vyzkoušejte ji a uvidíte sami.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 vánočka
  • 5 jablek
  • 1 vejce
  • 300 g jemného tvarohu
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 180 ml mléka
  • 1 lžíce rozinek
  • 1 vanilkový cukr
  • mletá skořice
  • máslo
  • moučkový cukr na zdobení


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Tvaroh rozšleháme s cukrem na hladký krém. Vánočku nakrájíme na plátky.

Formu na žemlovku vymažeme máslem. Na dno rozložíme plátky vánočky a pokapeme je mlékem. Na ně rozetřeme část tvarohového krému, na něj rozložíme jablka a posypeme špetkou skořice a vanilkového cukru. Pak pokračujeme další vrstvou vánočky, tvarohu a jablek. Poslední vrstvu tvoří plátky vánočky. Celou žemlovku poklademe vločkami másla a zalijeme zbytkem mléka.

Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 až 40 minut. Po upečení žemlovku nakrájíme na jednotlivé porce a posypeme moučkovým cukrem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Žemlovka z vánočky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Žemlovka z vánočky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Žemlovka vánočky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Žemlovka z vánočky

Kde najít informace



×