Ořechovo-mandlový dort recept
Ořechovo-mandlový dort je vláčný moučník, jako stvořený k odpolednímu posezení s kávou nebo čajem. Jednoduchý a přitom tak dobrý. Můžeme ho také po upečení dozdobit krémem, polevou nebo šlehanou smetanou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 70 f strouhaných ořechů
- 30 g strouhaných mandlí
- 100 g pšeničné krupice
- 6 vajec
- 200 g cukru
- sůl
- rostlinný olej
- polohrubá mouka
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. Dortovou formu vymažeme olejem, vysypeme polohrubou moukou a uložíme na chvíli do chladna.
Cukr se žloutky ušleháme do pěny, přidáme špetku soli, nastrouhané ořechy a mandle a krupici. Nakonec opatrně přimícháme tuhý sníh z bílků.
Hotové těsto nalijeme do připravené formy a v předehřáté troubě dort pečeme 25 až 35 minut. Doprostřed dortu píchneme špejli a pokud ji vytáhneme čistou, je dort upečený.