Pikantní karbanátky recept
Pikantní karbanátky chutnají trochu jinak než ty klasické. Přidejte k nim hranolky, nebo opečené brambory, případně nějaký dip.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g mletého hovězího masa
- 250 g mletého vepřového masa
- 2 jarní cibulky s natí
- 1 vejce
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 stroužky česneku
- kukuřičná strouhanka
- mořská sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
V míse smícháme mleté maso s utřeným česnekem, vejcem, rybí a sojovou omáčkou, nadrobno nakrájenými jarními cibulkami a špetkou soli. Podle potřeby do směsi přidáme strouhanku a uhněteme tuhé těsto.
Z masové směsi utvoříme navlhčenýma rukama malé karbanátky. Ve vyšší pánvi zahřejeme olivový olej a karbanátky na něm z obou stran usmažíme dozlatova.
Osmažené karbanátky odkládáme na papírové utěrky, abychom je zbavili přebytečného tuku. Přílohou může být i bramborová kaše.