Jablka ve vlastní šťávě recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí8 porcí

Když je úroda jablíček bohatá, lze ovoce uchovat nejen ve formě povidel, kompotů a marmelád, ale také ho můžeme zavařit ve vlastní šťávě. Vytvoříme si tak polotovar, který později snadno použijeme pro přípravu koláčů a dalších dezertů. Konzervování ve vlastní šťávě je velmi snadné a rychlé. Pro tento způsob se hodí ovoce kyselejší nebo mírně navinulé.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 3 kg jablek


    Způsob přípravy

    Pokud mají jablka jemnou slupku, neloupeme je. V opačném případě je nutné z jablek slupku odstranit.

    Jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců a na struhadle je nahrubo nastrouháme nebo ovoce nakrájíme na tenké plátky.

    Ovoce napěchujeme do připravených sklenic, které uzavřeme víčkem a sterilujeme 25 - 30 minut při teplotě 90°C.


    Přidat komentář

    Pro přidání komentáře k Jablka ve vlastní šťávě recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


    Jméno a příjmení:

    Váš komentář:

    Další recepty na Jablka ve vlastní šťávě.
    Nebo hledejte podobné podle části názvu jablka vlastní šťávě .
    Hledat podobné recepty na internetu jako Jablka ve vlastní šťávě

    Kde najít informace



    ×