Jablka ve vlastní šťávě recept
Když je úroda jablíček bohatá, lze ovoce uchovat nejen ve formě povidel, kompotů a marmelád, ale také ho můžeme zavařit ve vlastní šťávě. Vytvoříme si tak polotovar, který později snadno použijeme pro přípravu koláčů a dalších dezertů. Konzervování ve vlastní šťávě je velmi snadné a rychlé. Pro tento způsob se hodí ovoce kyselejší nebo mírně navinulé.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 kg jablek
Způsob přípravy
Pokud mají jablka jemnou slupku, neloupeme je. V opačném případě je nutné z jablek slupku odstranit.
Jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců a na struhadle je nahrubo nastrouháme nebo ovoce nakrájíme na tenké plátky.
Ovoce napěchujeme do připravených sklenic, které uzavřeme víčkem a sterilujeme 25 - 30 minut při teplotě 90°C.