Zapečená vejce recept
Zapečená vejce podáváme nejlépe s čerstvými zeleninovými saláty. Může to být rychlá a zdravá večeře nebo lehký oběd.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 vejce
- 6 velkých brambor
- sůl
- 150 ml smetany
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- mletý černý pepř
- 1 lžíce nasekané zelené pažitky
Způsob přípravy
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Tři vejce uvaříme natvrdo, ochladíme ve studené vodě, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Mezitím si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Do máslem vymazané zapékací mísy naskládáme na dno oloupané a na plátky nakrájené brambory. Trochu je osolíme a okořeníme pepřem. Pak je pokapeme rozpuštěným máslem.
Na brambory navrstvíme na kolečka nakrájená vařená vejce a posypeme je pažitkou. V hrnku rozšleháme ve smetaně zbývající vejce a vlijeme do zapékací mísy.
Vše necháme zapéct v předehřáté troubě. Podáváme teplé například s hlávkovým salátem.