Perník recept
Perník je rychlý a jednoduchý moučník. Když ho trochu vylepšíme marmeládou a čokoládou, jen se po něm zapráší.
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto:
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do perníku
- 2 hrnky mléka
- 2 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžíce nasekaných mandlí
- 1 necelý hrnek cukru
- 1 hrnek rostlinného oleje
- 3 lžíce marmelády
- poleva:
- 100 g hořké čokolády
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce mléka
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse smícháme mouku s kypřícím práškem, kakaem a cukrem. Pak přidáme mléko, nadrobno nasekané mandle, vejce a olej a ušleháme hladké těsto.
Těsto nalijeme na olejem vymazaný a moukou vysypaný plech a v předehřáté troubě pečeme perník 30 až 40 minut. Když doprostřed zapíchneme špejli a vytáhneme ji čistou, je perník upečený.
Po upečení potřeme povrch perníku marmeládou a necháme ho vychladnout. Mezitím ve vodní lázni rozpustíme na kousky nalámanou čokoládu, přidáme máslo a mléko a promícháme.
Polevou potřeme vychladlý perník a necháme ji ztuhnout.