Vepřová panenka s žampionovou omáčkou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí2 porce

Vepřová panenka s žampionovou omáčkou bude chutnat s dušenou rýží nebo s vařenými bramborami. Je to rychlé a jednoduché jídlo s báječnou chutí.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g vepřové panenky
  • 1 cibule
  • 150 g žampionů
  • 200 ml smetany
  • olivový olej
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • sekaná zelená petržel


Způsob přípravy

Z panenky odstraníme blány a nakrájíme ji na plátky silné asi 1 cm. Lehce je naklepeme a na rozpáleném olivovém oleji je opečeme z obou stran do měkka. Pak plátky přendáme na talíř a přikryjeme, aby zůstaly v teple.

Na zbylém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku až zesklovatí. Pak přidáme na plátky nakrájené žampiony a dusíme je za stálého míchání asi 5 minut.

Když jsou žampiony měkké, zalijeme je smetanou, přidáme špetku pepře a podle chuti osolíme. Omáčku povaříme asi 3 minuty, pak do ní vrátíme masové plátky a lžíci drobně nasekané zelené petrželky.

Už nevaříme, jen maso v omáčce prohřejeme a můžeme podávat s vybranou přílohou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřová panenka s žampionovou omáčkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová panenka žampionovou omáčkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová panenka s žampionovou omáčkou

Kde najít informace



×