Plněné Portobello caprese recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí5 porcí

Už jste si někdy zkoušeli doma připravit velké žampiony Portobello? Je na čase zkusit něco nového a tento recept si velmi zamilujete. Výhoda této suroviny je, že ji můžete naplnit v podstatě čímkoliv a je zde obrovský prostor pro vaši kreativitu. My jsme si pro vás připravili náplň ve stylu salátu caprese s balzamikovým glazé.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • Česnekové máslo:
  • 2 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku jemně nasekaného
  • 1 lžíce čerstvé hladkolisté petrželky najemno nasekané
  • Houby:
  • 5 ks velké Portobello žampiony bez nožičky
  • 2 koule čerstvé mozzarelly nakrájené na tenké plátky
  • 1 hrnek cherry nebo švestkových rajčátek nakrájených na plátky
  • čerstvá bazalka nasekaná nahrubo
  • Glazé:
  • 1/4 hrnku balzamikového octa
  • 2 lžíce hnědého cukr


Způsob přípravy

Předehřejte troubu na nevyšší teplotu v nastavení gril a mřížku umístěte doprostřed trouby.

Smíchejte všechny ingredience na česnekové máslo v malém rendlíčku na mírném plameni a míchejte, dokud se vše nepropojí. Máslem potřete z vrchu klobouky hub a pomazanou stranou je rozložte na plech vyložený pečícím papírem.

Do každého kloboučku rozdělte plátky mozzarelly a rajčat a grilujte v troubě, až se sýr rozpustí a začne zlátnout (asi 8 minut).

Mezitím si připravte glazé. Smíchejte cukr a balzamikový ocet v malém rendlíčku a na vyšším plameni přiveďte k varu. Oheň zmírněte a nechte 5–8 minut vařit, až směs zhoustne a zredukuje se na glazé.

Při podávání pokapejte houby připraveným glazé, ozdobte bazalkou a dochuťte solí.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Plněné Portobello caprese recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Plněné Portobello caprese.
Nebo hledejte podobné podle části názvu plněné portobello caprese .
Hledat podobné recepty na internetu jako Plněné Portobello caprese

Kde najít informace



×