Plněné Portobello caprese recept
Už jste si někdy zkoušeli doma připravit velké žampiony Portobello? Je na čase zkusit něco nového a tento recept si velmi zamilujete. Výhoda této suroviny je, že ji můžete naplnit v podstatě čímkoliv a je zde obrovský prostor pro vaši kreativitu. My jsme si pro vás připravili náplň ve stylu salátu caprese s balzamikovým glazé.
(celý recept)
Ingredience receptu
- Česnekové máslo:
- 2 lžíce másla
- 2 stroužky česneku jemně nasekaného
- 1 lžíce čerstvé hladkolisté petrželky najemno nasekané
- Houby:
- 5 ks velké Portobello žampiony bez nožičky
- 2 koule čerstvé mozzarelly nakrájené na tenké plátky
- 1 hrnek cherry nebo švestkových rajčátek nakrájených na plátky
- čerstvá bazalka nasekaná nahrubo
- Glazé:
- 1/4 hrnku balzamikového octa
- 2 lžíce hnědého cukr
Způsob přípravy
Předehřejte troubu na nevyšší teplotu v nastavení gril a mřížku umístěte doprostřed trouby.
Smíchejte všechny ingredience na česnekové máslo v malém rendlíčku na mírném plameni a míchejte, dokud se vše nepropojí. Máslem potřete z vrchu klobouky hub a pomazanou stranou je rozložte na plech vyložený pečícím papírem.
Do každého kloboučku rozdělte plátky mozzarelly a rajčat a grilujte v troubě, až se sýr rozpustí a začne zlátnout (asi 8 minut).
Mezitím si připravte glazé. Smíchejte cukr a balzamikový ocet v malém rendlíčku a na vyšším plameni přiveďte k varu. Oheň zmírněte a nechte 5–8 minut vařit, až směs zhoustne a zredukuje se na glazé.
Při podávání pokapejte houby připraveným glazé, ozdobte bazalkou a dochuťte solí.