Dýňový chleba s cibulí recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí8 porcí

Dýňový chleba s cibulí bude výborný i úplně samotný. Ale jako příloha k masu nebo namazaný paštikou, to bude teprve pochoutka.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 máslová dýně
  • 450 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1 bílá cibule
  • 1,5 lžíce sušeného droždí
  • 125 ml polotučného mléka
  • 125 ml vlažné vody
  • 130 ml olivového oleje
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • cukr krupice


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Dužinu z dýně nasekáme na malé kousky, přidáme k ní 2 lžíce olivového oleje, špetku soli a pepře a směs dobře promícháme. Pak ji rozložíme na pekáč a v předehřáté troubě pečeme 15 minut.

Do vlažné vody zamícháme sušené droždí a necháme stát na teplém místě ,až vzejde kvásek. Ve šlehači ušleháme špetku cukru s vejci, olejem, mlékem a špetkou soli. Pak přidáme nadrobno nasekanou cibuli.

Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme vzešlý kvásek a cibulovou směs. Uhněteme hladké těsto, mísu zakryjeme čistou utěrkou a necháme ho na teplém místě přibližně hodinu kynout.

Do vykynutého těsta zamícháme nadrobno nasekanou pečenou dýni, těsto přendáme do olejem vymazané formy a v předehřáté troubě pečeme dozlatova asi 50 minut. Pak vyzkoušíme špejlí, je-li chleba upečený, a formu vyndáme z trouby.

Po deseti minutách chleba z formy vyklopíme a necháme vychladnout.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dýňový chleba s cibulí recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dýňový chleba s cibulí.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dýňový chleba cibulí .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dýňový chleba s cibulí


×