Králičí řízky recept
Králičí řízky jsou jemné a s kukuřičnou strouhankou křupavé. Maso je lepší předem marinovat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 králičí stehna
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce másla
- 2 vejce
- sůl
- mletý černý pepř
- hladká mouka
- kukuřičná strouhanka
- olivový olej na smažení
Způsob přípravy
Králičí stehna očistíme a vykostíme. Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a sušeným česnekem, a uložíme na několik hodin do ledničky, nejlépe přes noc.
Druhý den z masa ubrouskem otřeme zbytek marinády a řízky obalíme klasicky v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
Ve vysoké pánvi rozpustíme v oleji máslo a řízky osmažíme z obou stran dozlatova. Přílohou může být třeba bramborová kaše.