Sdílet:

Cibulový chléb recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí1 porce

Není nad to zakousnout se do čerstvě upečeného, voňavého chleba. Pečivo přitom vůbec nemusí být nudné. Lze ho ozvláštnit nejrůznějšími přísadami, třeba cibulí! Kdo se s ní nechce krájetí, může zvolit její předsmaženou variantu, která je běžně dostupná v obchodech.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g hladké mouky
  • 150 g celozrnné pšeničné mouky
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 1 větší cibule
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce oregana
  • 1 lžička rozmarýnu
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 300 ml vody


Způsob přípravy

Sypké ingredience - tedy oba druhy mouky, sůl, cukr, bylinky a droždí smícháme v míse. Přilijeme vodu, ocet, 2 lžíce oleje a vypracujeme hladké těsto.

Zbylý olej zahřejeme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahmene ji dozlatova. Orestovanou cibuli přidáme do těsta a opět ho propracujeme.

Formu na biskupský chlebíček (nebo jinou hranatou formu) vyložíme pečícím papírem. Těsto nalijeme do formy, zakryjeme ho utěrkou a necháme přibližně hodinu kynout.

Troubu předehřejeme na 180 - 200°C a chléb pečeme přibližně 45 - 55 minut, dokud kůrka nezezlátne.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Cibulový chléb recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Cibulový chléb.
Nebo hledejte podobné podle části názvu cibulový chléb .
Hledat podobné recepty na internetu jako Cibulový chléb

Kde najít informace



×