Roštěnky zapečené s ementálem recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Roštěnky zapečené s ementálem podáváme třeba s bramborovými hranolky nasucho pečenými v troubě. Když přidáme čerstvý salát ze sezónní zeleniny, bude to skvělý oběd.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g hovězího roštěnce
  • 90 g ementálu
  • olivový olej
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • česnek


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Maso nakrájíme na plátky a naklepeme je. Všechny okraje nařízneme, aby se při pečení nekroutily. Česnek utřeme a smícháme ho s trochou oleje. Tím pak roštěnky z obou stran potřeme a uložíme je alespoň na tři hodiny do chladna.

Po této době maso osolíme a opepříme, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a zprudka je krátce opečeme po obou stranách. Do připravené zapékací mísy pak roštěnky naskládáme, zalijeme je vypečenou šťávou a v předehřáté troubě dusíme do měkka. Podle potřeby podlíváme vodou.

Hotové maso posypeme nastrouhaným ementálem a už jen krátce zapečeme dozlatova.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Roštěnky zapečené s ementálem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu roštěnky zapečené ementálem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Roštěnky zapečené s ementálem

Kde najít informace



×