Roštěnky zapečené s ementálem recept
Roštěnky zapečené s ementálem podáváme třeba s bramborovými hranolky nasucho pečenými v troubě. Když přidáme čerstvý salát ze sezónní zeleniny, bude to skvělý oběd.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g hovězího roštěnce
- 90 g ementálu
- olivový olej
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- česnek
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Maso nakrájíme na plátky a naklepeme je. Všechny okraje nařízneme, aby se při pečení nekroutily. Česnek utřeme a smícháme ho s trochou oleje. Tím pak roštěnky z obou stran potřeme a uložíme je alespoň na tři hodiny do chladna.
Po této době maso osolíme a opepříme, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a zprudka je krátce opečeme po obou stranách. Do připravené zapékací mísy pak roštěnky naskládáme, zalijeme je vypečenou šťávou a v předehřáté troubě dusíme do měkka. Podle potřeby podlíváme vodou.
Hotové maso posypeme nastrouhaným ementálem a už jen krátce zapečeme dozlatova.