Uzené maso se zelím recept
Uzené maso se zelím doplňte třeba bramborovými knedlíky. Nebo jen vařenými bramborami.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g uzené krkovičky
- 400 g kysaného bílého zelí
- 2 bobkové listy
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- cukr krupice
- vývar
- sádlo
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Z kysaného zelí slijeme vodu. Na pekáč vymazaný sádlem rozprostřeme zelí, přidáme bobkový list a špetku pepře a soli. Podle kyselosti zelí můžeme přidat i špetku cukru.
Na zelí rozložíme uzené maso nakrájené na plátky. Vše lehce podlijeme vývarem, přiklopíme víkem a v předehřáté troubě pečeme 35 až 50 minut. Podle potřeby občas podlijeme.
Hotové maso vyndáme z pekáče, odstraníme bobkový list a zelí promícháme. Podle své chuti můžeme přidat koření.
Hotové uzené maso se zelím můžeme hned podávat s vybranou přílohou.