Uzené maso se zelím recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Uzené maso se zelím doplňte třeba bramborovými knedlíky. Nebo jen vařenými bramborami.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 700 g uzené krkovičky
  • 400 g kysaného bílého zelí
  • 2 bobkové listy
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • cukr krupice
  • vývar
  • sádlo


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Z kysaného zelí slijeme vodu. Na pekáč vymazaný sádlem rozprostřeme zelí, přidáme bobkový list a špetku pepře a soli. Podle kyselosti zelí můžeme přidat i špetku cukru.

Na zelí rozložíme uzené maso nakrájené na plátky. Vše lehce podlijeme vývarem, přiklopíme víkem a v předehřáté troubě pečeme 35 až 50 minut. Podle potřeby občas podlijeme.

Hotové maso vyndáme z pekáče, odstraníme bobkový list a zelí promícháme. Podle své chuti můžeme přidat koření.

Hotové uzené maso se zelím můžeme hned podávat s vybranou přílohou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Uzené maso se zelím recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Uzené maso se zelím.
Nebo hledejte podobné podle části názvu uzené maso zelím .
Hledat podobné recepty na internetu jako Uzené maso se zelím

Kde najít informace



×