Omáčka pro Fondue recept
Postup přípravy Do hrnce si nalijeme olej a necháme zahřát na mírném plameni, na el. plotýnce na stupeň 3. Mezitím nastrouháme goudu na hrubo. Přidáním hladké mouky do oleje vytvoříme hladkou tekutou jíšku, musíme řádně míchat, kvůli hrudkám. Cca 5minut necháme jíšku smažit za stálého míchání.
Podobné recepty jako Omáčka pro Fondue
Francouzské vaječné fondue recept
Postup přípravy V hrnci nad párou rozpustíme máslo. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a mícháme, až se začne rozpouštět. Přidáme dobře rozšlehaná vejce a mícháme, až směs zhoustne. Podle chuti osolíme a výdatně opepříme. Ihned podáváme horké s nakrájeným pečivem velikosti sousta. Pokud máme nadobu na fo
Podobné recepty jako Francouzské vaječné fondue
Sýrové fondue (ementál, gouda, žervé)
Pracovní postup: V nádobě na fondue nebo v keramické míse rozpustíme máslo a nastrouháme sýry. Sýry necháme roztavit, zalijeme je podmáslím a polovinou zeleninového vývaru. Přidáme pár kapek citrónu a mícháme, dokud se nám všechny ingredience nespojí. Poté si ve druhé polovině zeleninového vývaru ro
Podobné recepty jako Sýrové fondue (ementál, gouda, žervé)
Cuisses de grenouilles (žabí stehýnka)
Pracovní postup: Žabí stehýnka pořádně properte ve studené vodě a osušte. Z obou stran osolte, opepřete a potřete prolisovaným česnekem. Na pánvi rozpalte sádlo a zprudka opékejte. Žabí stehýnka se podávají se sekanou petrželkou, opečenou strouhankou a polité horkým máslem. Ve Francii se podávají ja
Podobné recepty jako Cuisses de grenouilles (žabí stehýnka)
Vánoční burgundští šneci
Šneky v ulitách necháme týden ležet v dírkované krabici (musí větrat). Uleželé vhodíme do vroucí vody, vytáhneme z ulit a odstraníme černé ocásky. Čisté maso dáme do vlažné octové vody a zbavíme ho šlemu. Ještě jednou šneky pod tekoucí vodou omyjte a pak je asi 3 hodiny vaříme ve vývaru z řapíkatého
Podobné recepty jako Vánoční burgundští šneci