Studená okurková polévka recept
Tato polévka skvěle osvěží v horkých letních dnech. Okurky jsou téměř bez kalorií a hlavně plné vody, takže se o hydrataci nemusíte bát. Okurková polévka je okořeněná trochou štiplavého česneku a ovoněná koprem. Hustotu jí dodává jogurt nebo kysané mléko, takže výtečně zasytí. Okurkovou polévku lze podávat jako sytou svačinu nebo jako předkrm před hlavním chodem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 salátová okurka
- 750 ml bílého jogurtu nebo kysaného mléka
- 1 stroužek česneku
- 1 svazek čerstvého kopru
- bílý pepř
- cukr
- sůl
Způsob přípravy
Okurku oloupeme, družinu nakrájíme na kostičky a polovinu odložíme stranou.
Druhou půlku nakrájené okurky rozmixujeme společně se solí, cukrem, pepřem a česnekem.
Do mísy vyklopíme jogurt, přidáme rozmixovanou okurkovou směs, přimícháme odložené nakrájené kousky okurky a směs dochutíme solí a pepřem.
Polévku dáme vychladit do lednice. Před podáváním ji ozdobíme nasekaným koprem.