Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním recept ...
Očištěné ryby naporcujeme a zvážíme. Na 5 kg ryb použijeme 150 g soli a asi 4 menší hlavičky česneku. Oloupaný česnek rozetřeme se solí na pastu, kterou pečlivě potřeme ryby ze všech stran. Ryby uložíme na 12 až 24 hodin do kameninové, skleněné či umělohmotné nádoby a dáme do chladničky.
Podobné recepty jako Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním ...
Domácí uzená makrela recept
Tématické fráze: jak naložit makrely na uzení jak naložit makrelu na uzení nalozeni makrely na uzeni uzení makrel nálev na makrely nalev na uzeny makreky uzená makrela nálev na makrelu recept uzená makrela jak udit makrely uzená makrela recept jak naložit makrely uzena makrela recepty naložení makre
Podobné recepty jako Domácí uzená makrela
Uzené maso
Já nakladam maso na uzeni jen v zimě kdy ne létají mouchy a mam to nálože ne 6-8 týdnů sůl s česnekem neodvazuju tzv.srutky masa obalím ve směsi a uložím do dubového skopku který potom zakreju a zatizim žádnou vodu nedávám a maso je pěkně po vyuzeni stavnate josf | 21. 11. 2014 21:41 ...
Podobné recepty jako Uzené maso
Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Maso se prohřeje a dobře prouzuje. Dám do udírny vyhřáté asi na 70 stupňů postupně teplotu zvýším na 90 aby se maso prohřálo a poté teplotu snížím na 70. Udím asi 8-10 hod.Maso kontrolujeme zda neodkapává tuk když se tak stane teplotu snížíme.Po vyuzení dám maso do horké vody asi 80 stupňů na 2 hod.
Podobné recepty jako Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Sele na rožni recept
Na rožeň ho upevníme bodci a střed těla připevníme čistým drátem tak, že drát protáhneme kolem páteře a tu připevníme k rožni. Během rožnění je nutné sele potírat, aby se nevysušovalo. Základem marinády je olej, sůl, česnek a černé pivo. Další přísady si zvolíme podle vlastní chuti: červená paprika,
Podobné recepty jako Sele na rožni
Svíčková od babičky recept
Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. Omyté maso dáme do hrnce (volíme co nejmenší, aby maso v něm bylo na těsno) a zasypeme nakrájenou zeleninou. Uvaříme si nálev z vody, soli, octa, koření a horkým nálevem zalijeme obsah v hrnci. Necháme volně vychladnout, přiklopíme a dáme do chladna
Podobné recepty jako Svíčková od babičky
Uzená kuřata recept
Místo grilování můžeme také vyzkoušet uzení. Jednoduchý, ale časově náročný recept na vyuzená kuřata, která podáváme s pečivem a zeleninovými saláty. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Uzená kuřata
Doma uzená makrela recept
Tak jsem to zkoušel,makrely byly vinikající ale byly trochu slanější.Mně to nevadí mně to tak chutná ale pokud by jste chtěli udělat párty s uzením makrel tak bych soli trochu ubral protože každý tak nesolí tak bych dal 220g na 3litry vody a nechal bych 24 hodin koupat.Před vytažením z udírny se mi
Podobné recepty jako Doma uzená makrela
Kuře v komíně recept
Tématické fráze: jak udit kure jak vyudit kuře uzení kuřete uzení kuřat udime kure kure do udirny kuře z udírny jak doma vyudit kuře jak udit kurata kuře v udírně udírny plechové udit kuře jak se udí kuře recepty do udírny lák na uzení kuřete nálev na uzené kuře recept na uzení kuřat priprava kurete
Podobné recepty jako Kuře v komíně
Sušené maso
Nenakládala jsem na noc ale jen na 3 hodiny do ledničky. V troubě jsem nejdřív sušila 40 minut na 75°, pak ztlumila na 40° troubu lehce pootevřela a šla spát - ráno na mě v troubě čekala mňamka :-) (sušilo se to cca 8 hodin) Maso je pěkně nasáklé marinádou a kořením takže 3 hoďky marinování očividně
Podobné recepty jako Sušené maso
Uzení cejni recept
Za žábry a páteř provlékneme vázací drát, a dáme do udírny vyhřáté na 70 - 80 °C. Udíme tvrdým dřevem 7 - 8 hod a dbáme, aby v žádném případě teplota nepřekročila 80 °C. Vyuzené ryby buď servírujeme teplé s kousky citronu, nebo je zavěšené skladujeme maximálně 3 dny. Po obrání se hodí na přípravu po
Podobné recepty jako Uzení cejni
Domácí uzené na polský způsob recept
Vážení milovníci dobrého uzeneho,,,jsem řeznikem už dobrých 35 let a myslim si ,že na kg masa stačí uplně 2dg pragandy,..pokud si koupite pragandu v pytlíku,nezapomente ji promíchat,na spodku je slana a na hoře je min slanějši,,ale jak tu kdosi píše,,namíchejte si lák a chutnejte,,ale než začnete ch
Podobné recepty jako Domácí uzené na polský způsob
Domácí uzený losos recept
Udíme na roštu v udírně cca 3 hodiny při + - 60 stupních. ... losos recept udíme lososa příprava uzeného lososa uzení lososa recept uzený losos uzený losos jak správně udit lososa uzeni losos domácí uzené recept recepty na lososa příprava lososa na uzení jak připravit uzeného lososa? uzeny losos pří
Podobné recepty jako Domácí uzený losos
Zavináče recept
Recept výborný, jen bych poupravil nálev, do kterého se zavináče nakonec naloží společně s moravankou. Rodinný recept na nálev na okurky je 1 a1/4 l vody, 1/2 l octu, 20dkg cukru, 7 dkg soli, 6 zrnek pepře, nového koření, 3 bobkové listy. Na 4-5 cejnů stačí poloviční množství octa a vody. Dobrou chu
Podobné recepty jako Zavináče
Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA recept
Tématické fráze: jak naložit bůček na uzení naložení bůčku na uzení uzeni bučku recept na domácí uzený bůček domaci uzeny bucek doba uzení bůčku gril lokomotiva diskuze uzený bůček uzení masa v domácích udírnách domácí udírny a uzení udíme buček uzený bůček recept uzeni v lokomotyve bucek na uzeni .
Podobné recepty jako Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA
Pečenáče recept
Sterilujeme, ale opravdu jen na chycení víčka, pokud můžeme, tak horkým vzduchem. Konzumujeme tak po 3 dnech, ale i později, pokud vydržíme. Poznámka. Možná to jde i bez sterilizace, pro mne to je dnes premiéra, tak nevím. Recept je opět můj. Pečenáče miluji a tak jsem si řekla, že se snad na tom ne
Podobné recepty jako Pečenáče
Základní nálev na hovězí maso recept
Dobře očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké plátky, okořeníme. Cukr smícháme s olejem a vmícháme do zeleniny. Důkladně propracujeme rukama, aby zelenina pustila šťávu. Připravené maso pečlivě potřeme směsí a obložíme po celé ploše. Uložíme do ledničky nejméně na 1 den. Poté dále zpracováváme.
Podobné recepty jako Základní nálev na hovězí maso
Zavařování v myčce recept
Na myčce mám program na 65 stupňů a jede cirka 3 hodiny. Skvělý na tom je, že to vůbec nemusíte hlídat, ušetřená spousta času, do myčky narvete hoódně sklenic. Letos zkouším jahody a maliny z vlastní zahrádky.Vzpomínám, že maliny jsem klasicky zavařovala víc jak před dvaceti lety, tak teď doufám, že
Podobné recepty jako Zavařování v myčce
Pečenáče z hub recept
Očištěné houby nakrájíme na plátky asi 1/2 cm silné a obalujeme v hladké mouce, osoleném vejci a strouhance. Obalené houby usmažíme dozlatova a necháme vychladnout. Zatím svaříme nálev. Množství vody, octa, soli a cukru dáme podle množství připravených hub a podle toho, jak chceme nálev pikantně kys
Podobné recepty jako Pečenáče z hub
Klobásy zavařené ve sklenici recept
Ale stejně si klobásu po vyndání ze sklenice vařím. Zavařená klobása totiž obsahuje podstatně víc vody než čerstvá klobása vytažená z udírny. Ty jsou na použití za studena nejlepší. Pokud plánujete používat klobásu třeba na jednohubky, doporučuji čerstvě vyuzenou, nebo si po uzení pár klobás pověste
Podobné recepty jako Klobásy zavařené ve sklenici
Zavináče od Labe recept
Poznámka. Recept jsem získala od rybáře, jehož jméno neznám, na procházce kolem Labe v Nymburce. Můj milý rybář právě přinesl 4 střední cejny, zkusila jsem to tedy a poctivě čekala 10 dní, abych se mohla s klidným svědomím o recept podělit a "nekázat tu bludy".
Podobné recepty jako Zavináče od Labe
Nakládaná svíčková na smetaně recept
Nevím jak tato svíčková chutná,ale chybí mě tam dobrý vyuzený špek,kterým se maso prošpikuje.Hodně zjednodušená verze maso nakrájet na plátky a zeleninu se špekem a cibulí osmahnout dohromady.Ale chce si to dát práci a udělat poctivou klasiku.
Podobné recepty jako Nakládaná svíčková na smetaně
Snadné zavařování recept
Je možné sterilovat maso, polévky aj. polotovary. Zde je nutné nechat prostor mezi obsahem a víčkem alespoň 2,5 cm. Dobu sterilování na jednu sklenici zvýšíme u sklenic 0,7 l na 8 -10 minut, u menších sklenic na 5 - 6 minut. Používáme vždy sklenice se šroubovacím uzávěrem!
Podobné recepty jako Snadné zavařování
Domácí pastrami v sendviči recept
Recept pro majitele domácí udírny na výborné voňavé hovězí pastrami, které nejlépe chutná v chlebových sendvičích s hořčicí, okurkou a majonézou. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Domácí pastrami v sendviči
Zavařování ořechů v mikrovnce recept
Vyloupané ořechy nandáme do vymytých a vysušených sklenic. V mikrovnce vlníme sklenici 0,5 - 0,7 litru 1,5 min na plný výkon. Pak sklenice vyndáme, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 min. Sklenice se po zavíčkování orosí, ale vlhkost se rychle vstřebá.
Podobné recepty jako Zavařování ořechů v mikrovnce
Rybí zavináče
Na 5 kg rybek - 3 litry vody, ve které dobře rozpustíme 0,3 kg jedlé soli, není od věci použít sůl se zvýšeným obsahem jodu. Rybky naskládáme třeba do 10 litrového vědra, zalijeme lákem a dbáme na to, aby se dostal ke každému kousku masa. V chladnu necháme 3-4 dny odležet.
Podobné recepty jako Rybí zavináče
Čalamáda z hub recept
Postup přípravy receptu. Na 1 kg hub nakrájených a povařených ve slané vodě 5 až 7 minut, budeme ještě potřebovat 1/2 kg cibule na kolečka a 1/2 kg barevných paprik nakrájených na proužky, vše krátce povařené v nálevu z 1,5 l vody, 3 dkg soli, 15 dkg cukru (lze nahradit sladidlem) 2 deci octa 8%, 10
Podobné recepty jako Čalamáda z hub
Houbový krém ze sušených hub s bazalkovým pestem recept ...
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Zasypeme mouku a osmažíme jíšku dozlatova. Nálev z hub doplníme do objemu 250 ml a zalijeme jím jíšku. Zároveň přidáme mléko, sůl, tymián a utřený česnek. Promícháme dohladka, přidáme 3/4 hub a vaříme cca 30 min. doměkka. Zbývající houby osmažíme na másl
Podobné recepty jako Houbový krém ze sušených hub s bazalkovým pestem ...
Jikry s mlíčím v remuládě recept
Na vánoce dáváme jikry a mlíčí do rybí staročeské polévky. Tohle jsem vyrobila proto, že jsme kupovali hromadu čerstvých pstruhů pro nás i kamarády, já je kuchala a téměř ve všech bylo mlíčí nebo jikry.
Podobné recepty jako Jikry s mlíčím v remuládě
Úhoř pana D. recept
A stáhnout z kůže by mi nedovolil ani náhodou, tu on jí na všem, např.kachně a zbytek ne. Ani ty špízy nebyly špatné, do rohlíků se vsákl ten tuk a vše vonělo po bylinkách. Kdyby cena úhoře nebyla tak vysoká, zkoušela bych dál, ale 400 Kč za kg, se mi zdá na pokusy opravdu dost.
Podobné recepty jako Úhoř pana D.
Pečené maso recept
Postup přípravy receptu. Maso omyjeme, rozkrojíme na menší kousky (v mém případě 4), osolíme, pomažeme lisovaným česnekem. Do plechu dáme trochu sádla nebo oleje (kdo chce, může jako já, použít pečící papír), nakrájenou cibuli (ne na kostičky, jsou lepší větší kousky - měsíčky).
Podobné recepty jako Pečené maso