Čalamáda s paprikami recept
Postup přípravy. Do hrnce nalijeme 3 litry vody. Přidáme sůl, cukr, hořčičné semínko, bobkové listy, pepř a nové koření. Nálev přivedeme k varu a pak zvolna vaříme asi 20 minut. Poté do něj nalijeme ocet a vaříme ještě 2 minuty. Nálev odstavíme a necháme ho vychladnout. Všechnu zeleninu očistíme, om
Podobné recepty jako Čalamáda s paprikami
Čalamáda moc dobrá recept
Čalamáda moc dobrá. Doma sterilovaná směs zeleniny neboli čalamáda, kterou můžeme vytvořit z přebytků ze zahrádky, je skvělý způsob uchování zeleniny do další sklizně. Pikantní čalamády používáme všude tam, kde bychom použili sterilované okurky. 5,0 (123×) hoskovavl. 113 názorů.
Podobné recepty jako Čalamáda moc dobrá
ČALAMÁDA zelí, mrkev, papriky recept
Čalamáda - zelí, mrkev, papriky. Recept na tuto směs křupavé sterilované sladkokyselé zeleniny pochází z Maďarska, ale velmi rychle zdomácněl i u nás. Základem je zelí, cibule, paprika a mrkev, to vše stačí pokrájet, naložit do sladkokyselého nálevu a pro delší trvanlivost sterilovat. 5,0 (29×) savl
Podobné recepty jako ČALAMÁDA zelí, mrkev, papriky
Čalamáda ze zelí a paprik recept
2,5 kg bílého zelí. 1 kg paprik. 2 cibule. Nálev: 2 l vody. 500 g krystalového cukru. 200 ml oleje. 200 ml octa. 1 balíček přípravku Deko.
Podobné recepty jako Čalamáda ze zelí a paprik
Čalamáda recept
Jak nakrájet zeleninu. Prosolíme a dáme do nádoby na půl hodiny odležet. Svaříme vodu a nalijeme ji na zeleninu. Necháme vychladnout. Až zelenina vychladne, vymačkáme ji, naplníme do sklenic a zalijeme vařícím nálevem připraveným ze soli, octa, cukru a vody. Do sklenic přidáme pepř a nové koření, mů
Podobné recepty jako Čalamáda
Vynikající cuketová čalamáda
Postup přípravy receptu. 1. Cukety a papriky nakrájíme na drobné kostičky, na jemno nakrájíme cibuli, vše smícháme s balíčkem DEKA, cukru a octa. Ponecháme odležet asi 1 hodinu. Zatím připravíme sklenice, do kterých plníme (nepřidávat vodu), uzavřeme a sterilujeme 25 min. na 80 °C. 2.
Podobné recepty jako Vynikající cuketová čalamáda
Mamčina čalamáda recept
Vím, že všeho bylo 1 kg -zelí, papriky, okurka,cibule a rajčata. Vše jsme pokrájeli, přidali koření, ocet, sůl, cukr a nechali přes noc pustit šťávu.Druhý den jsme čalamádu dali do sklenic a sterilovali.Bez přidání vody, šťávy bylo dost. Vaše čalamáda mi tu moji silně připomíná, určitě vyzkouším ( a
Podobné recepty jako Mamčina čalamáda
Pikantní čalamáda
Postup přípravy receptu. 1. Zeleninu pečlivě očistíme a omyjeme. Z paprik odstraníme jádřince a pokrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Za zelí vykrojíme košťál a nakrájíme na tenké nudličky.
Podobné recepty jako Pikantní čalamáda
Mletá čalamáda (na topinky, k masu apod.) recept
Zeleninu pomeleme na masovém mlýnku a v širokém kastrolu ji osmahneme na oleji. (Rajčata jsem přidala jako poslední.) Během krátké doby zelenina pustí šťávu. Přidáme zbytek všech surovin a za občasného promíchání pomalu vaříme - odpařujeme přibližně 45-75 minut. Naplníme do sklenic, zavíčkujeme a za
Podobné recepty jako Mletá čalamáda (na topinky, k masu apod.)
Čalamáda recept
TIP Nejlepší recepty na čalamády. Uvařeno (2×) Přidat do oblíbených (59×) Přidat poznámku. Nahlásit chybu v receptu. Zavařeniny. Zeleninové zavařeniny. Zelenina.
Podobné recepty jako Čalamáda
Čalamáda II.
Svatomartinské sladkosti: Recept na tradiční…. Čalamáda II. - recept: Zelí a mrkev nastrouháme, papriky a cibule nakrájíme na tenké plátky. Přilijeme ocet, zasypeme cukrem, Dekem a olejem. Pořádně promícháme a necháme.
Podobné recepty jako Čalamáda II.
Okurkovo-papriková čalamáda
Do kastrůlku dejte vodu, ocet, přípravek k nakládání, cukr, pepř a hořčičná i koriandrová semínka. Přiveďte k varu a 5 minut vařte. Zeleninu ve skleničkách zalijte svařeným lákem a zavíčkujte. Nakonec čalamádu zavařte – v hrnci s vodou (voda má sahat do 3/4 skleničky) cca 20 minut a uchovávejte na t
Podobné recepty jako Okurkovo-papriková čalamáda
Výtečná cuketová čalamáda na topinky i pod maso
Výtečná cuketová čalamáda na topinky i pod maso. Cuketová čalamáda Zdroj: archiv Labeta. 17x. Do salátů, na gril, do těstovin, ale právě i k nakládání a zavařování s další zeleninou. Cuketa má famózní a velmi různorodé využití, tak se pusťte do jejího zpracování, ať máte přes zimu dostatečné zásoby.
Podobné recepty jako Výtečná cuketová čalamáda na topinky i pod maso