Piškot s jablky recept
Piškot s jablky je vláčný moučník, který můžete ještě polít polevou, nebo ozdobit šlehanou smetanou nebo moučkovým cukrem. Také ho klidně použijte jako dortový korpus.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 7 lžic rostlinného oleje
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 450 g hladké mouky
- 200 g cukru krupice
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 4 velká jablka
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V míse ušleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé husté pěny. Pak postupně po lžících zašleháváme olej.
Nyní do těsta zvolna přimícháme mouku, kterou jsme předtím promíchali s práškem do pečiva. Do hotového těsta nakonec přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka a ještě jednou promícháme.
Do formy na koláč nebo na dort vyložené pečícím papírem nalijeme připravené těsto a v předehřáté troubě pečeme 25 až 40 minut.