Krémová rybí polévka recept
Tahle polévka má krásnou krémovou konzistenci a je skvělá pro chladné zimní dny. Hodí se ale i jako sváteční předkrm na štědrovečerní tabuli.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g kapra, lososa nebo jiné ryby
- 30 g másla
- 30 g hladké mouky
- 1 l vody
- ½ kostky masového bujonu (lze vynechat)
- 5 zrnek černého pepře
- 4 zrnka nového koření
- 100 ml smetany (ideálně 33%)
- čerstvá petrželka nebo kopr na ozdobu
- sůl
Způsob přípravy
Rybí maso nakrájíme na kousky a osolíme ho.
Na pánvi rozehřejeme máslo (nejlepší je přepuštěné, které se nepřepaluje). Rybu zprudka opečeme, pak ji zalijeme 200 ml vody a dusíme doměkka.
Změklé maso obereme z kostí, do vydušené šťávy nasypeme mouku a minutu ji osmahneme. Pak ji zalijeme zbylou vodou, přidáme půl kostky bujonu, pečlivě ho rozmícháme, přisypeme koření a vše provaříme.
Polévku přecedíme, přidáme maso, smetanu a vše prohřejeme - nevaříme!
Hotovou polévku ozdobíme čerstvou nakrájenou petrželkou nebo čerstvým nasekaným koprem.