Krémová rybí polévka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Tahle polévka má krásnou krémovou konzistenci a je skvělá pro chladné zimní dny. Hodí se ale i jako sváteční předkrm na štědrovečerní tabuli.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 400 g kapra, lososa nebo jiné ryby
  • 30 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 1 l vody
  • ½ kostky masového bujonu (lze vynechat)
  • 5 zrnek černého pepře
  • 4 zrnka nového koření
  • 100 ml smetany (ideálně 33%)
  • čerstvá petrželka nebo kopr na ozdobu
  • sůl


Způsob přípravy

Rybí maso nakrájíme na kousky a osolíme ho.

Na pánvi rozehřejeme máslo (nejlepší je přepuštěné, které se nepřepaluje). Rybu zprudka opečeme, pak ji zalijeme 200 ml vody a dusíme doměkka.

Změklé maso obereme z kostí, do vydušené šťávy nasypeme mouku a minutu ji osmahneme. Pak ji zalijeme zbylou vodou, přidáme půl kostky bujonu, pečlivě ho rozmícháme, přisypeme koření a vše provaříme.

Polévku přecedíme, přidáme maso, smetanu a vše prohřejeme - nevaříme!

Hotovou polévku ozdobíme čerstvou nakrájenou petrželkou nebo čerstvým nasekaným koprem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Krémová rybí polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Krémová rybí polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu krémová rybí polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Krémová rybí polévka
For Gastro 2022


×