Jarní polévka recept
Jarní polévka z čerstvých zelených bylinek zjemněná smetanou je jemná, lahodná a voňavá. Bylinky si vyberte podle svých možností a chuti. Opečené chlebové krutonky nejsou nutné, to už je na vás.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 pórek
- 2 jarní cibulky
- 1 lžíce másla
- 2 brambory
- hrst zeleného špenátu
- hrst mladých kopřiv
- 150 ml smetany na vaření
- 1,5 l vývaru
- sůl
- mletý černý pepř
- chlebové krutonky
- zelená hladkolistá petrželka
Způsob přípravy
V hrnci na rozpuštěném másle osmažíme nakrájenou jarní cibulku a na malé kousky nakrájený pórek. Když oboje změkne a zavadne, přidáme vývar a oloupané, na kostičky nakrájené brambory, špetku soli a pepře. Polévku přivedeme k varu a vaříme do změknutí brambor.
Mezitím si nasekáme zelené bylinky. Když jsou brambory měkké, přidáme do hrnce bylinky a už jen krátce povaříme. Hotovou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém, přidáme smetanu a podle chuti koření nebo sůl. Už jen prohřejeme.
Podáváme samotné, posypané nasekanou petrželkou nebo s chlebovými krutonky.