Domácí jahodová zmrzlina recept
Domácí jahodová zmrzlina se musí nechat chladit alespoň 24 hodin. Takže při její přípravě s tím musíte počítat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g čerstvých jahod
- 350 ml sladké smetany
- 5 vajec
- 1 lžíce cukru
Způsob přípravy
Smetanu se žloutky rozšlehejte v kastrolku a za stálého míchání je zahřívejte až K varu. Pak je odstavte z plotny a přidejte jahody a cukr. Vše znovu dobře rozmixujte.
Směs nalijte do uzavíratelné nádoby a uložte do ledničky. Po zchlazení směs rozmixujte šlehačem, uzavřete víkem a uložte do mrazáku.
Během mražení každé 3 hodiny zmrzlinu rozšlehejte ručním šlehačem, aby se netvořily krystalky ledu a zmrzlina byla krásně nadýchaná.