Cibulový koláč s olivami recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Podle dostupných pramenů vymysleli cibulový koláč Němci. Populární je však i ve Francii, a také u nás si tento aromatický koláč našel fanoušky. Kombinace oliv a červené cibule je chuťově zajímavá a koláč lze servírovat jako hlavní chod nebo také jako chuťovku - například k vínu. Příprava pokrmu je velmi snadná. Hotový je přibližně za čtyřicet minut, takže s ním lze uctít hladovce i nečekanou návštěvu. K podzimu, je tento koláč jako stvořený!
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 balení listového těsta (400 g)
  • 5 červených cibulí
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 20 g strouhaného parmazánu
  • 9 filetů z ančoviček
  • 1 balení černých oliv bez peček
  • hrst čerstvého oregana (příp. bazalky)


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 200°C.

Na pánvi roztopíme olivový olej, přidáme na půlkolečka nakrájené, očištěné cibule a na mírném plameni je opékáme.

Po asi deseti minutách nalijeme do pánve balzamikový ocet, přisypeme cukr a směs 2 minuty mícháme. Pak sporák vypneme a pánev odložíme stranou.

Pokud listové těsto není rozválené, učiníme tak a plát těsta poté přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.

Těsto posypeme nastrouhaným parmazánem, naskládáme na něj cibuli, ančovičky, celé olivy a bylinky.

Plech vložíme do vyhřáté trouby a koláč pečeme asi 20 - 25 minut. Podáváme lehce vychlazený.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Cibulový koláč s olivami recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Cibulový koláč s olivami.
Nebo hledejte podobné podle části názvu cibulový koláč olivami .
Hledat podobné recepty na internetu jako Cibulový koláč s olivami

Kde najít informace



×