Žahour z borůvek recept
HanaRohlenová
Žahour je smetanová omáčka s ovocem. Podáváme ji k lívancům, různým knedlíkům nebo ke vdolečkům .Je velmi jednoduchá, lahodná a rychle hotová.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 ml smetany
- 3 lžičky vanilkového pudinkového prášku
- 250 g borůvek
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce cukru
- 2 až 4 lžíce vody
- špetka skořice
Způsob přípravy
V kastrole svaříme omyté borůvky s cukrem, máslem a vodou. Zvolna vaříme tak dlouho, až se ovoce rozvaří. Během vaření přidáme špetku skořice a občas ovoce zamícháme.
Když jsou borůvky rozvařené, přidáme do kastrolu smetanu, ve které jsme rozmíchali pudinkový prášek. Dobře promícháme a omáčku už jen krátce povaříme.
Další recepty na Žahour z borůvek.
Hledat podobné recepty na internetu jako Žahour z borůvek