Mrkvová polévka s kapáním recept
Mrkvová polévka s kapáním je zdravá a chutná, jemná polévka. Zkuste a uvidíte sami.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 velké mrkve
- 1 malá petržel
- 1 lžíce nasekané zelené petrželky
- 1,25 l zeleninového vývaru
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- polohrubá mouka
- sůl
- mletý černý pepř
- kari koření
Způsob přípravy
Mrkev a petržel očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. V hrnci rozpustíme máslo a nastrouhanou zeleninu na něm restujeme za stálého míchání dvě až 3 minuty. Pak přidáme hladkou mouku, promícháme a ještě krátce 1 až 2 minuty smažíme. Nyní vše zalijeme vývarem a přivedeme polévku k varu. Vaříme zvolna 15 minut. Mezitím polévku osolíme, okořeníme pepřem a kari podle chuti.
V misce rozšleháme vejce a přidáme tolik polohrubé mouky, aby vzniklo řidší těstíčko. Do vroucí polévky pak zvolna přes vidličku nakapeme těstíčko a vaříme ještě 5 minut. Po této době, polévku odstavíme z plotny, přidáme do ní nasekanou zelenou petrželku a můžeme ji podávat.