Domácí jablečný mošt recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí10 porcí

Domácí jablečný mošt vám vydrží až do zimy. Potřebujete jen jablka, odšťavňovač a vyvařené lahve.
(celý recept)

Domácí jablečný mošt vám vydrží až do zimy. Potřebujete jen jablka, odšťavňovač a vyvařené lahve....

Ingredience receptu

  • 5 kg jablek


    Způsob přípravy

    Jablka pečlivě omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny. V odšťavňovači pak získáme jablečnou šťávu, kterou necháme v chladnu odstát do druhého dne.

    Druhý den šťávu zahřejeme na 75 stupňů po dobu pěti minut. Pak mošt nalijeme do sterilizovaných lahví, uzavřeme je víkem a necháme čtvrt hodiny ležet ve vodorovné poloze.

    Hotový mošt uložíme do chladna a temna.


    Přidat komentář

    Pro přidání komentáře k Domácí jablečný mošt recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


    Jméno a příjmení:

    Váš komentář:

    Další recepty na Domácí jablečný mošt.
    Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí jablečný mošt .
    Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí jablečný mošt


    ×