Domácí jablečný mošt recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí10 porcí

Domácí jablečný mošt vám vydrží až do zimy. Potřebujete jen jablka, odšťavňovač a vyvařené lahve.

Ingredience receptu

  • 5 kg jablek


Způsob přípravy

Jablka pečlivě omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny. V odšťavňovači pak získáme jablečnou šťávu, kterou necháme v chladnu odstát do druhého dne.

Druhý den šťávu zahřejeme na 75 stupňů po dobu pěti minut. Pak mošt nalijeme do sterilizovaných lahví, uzavřeme je víkem a necháme čtvrt hodiny ležet ve vodorovné poloze.

Hotový mošt uložíme do chladna a temna.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí jablečný mošt recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí jablečný mošt .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí jablečný mošt


×