Domácí jablečný mošt recept
HanaRohlenová
45 min10 porcí
Domácí jablečný mošt vám vydrží až do zimy. Potřebujete jen jablka, odšťavňovač a vyvařené lahve.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 5 kg jablek
Způsob přípravy
Jablka pečlivě omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny. V odšťavňovači pak získáme jablečnou šťávu, kterou necháme v chladnu odstát do druhého dne.
Druhý den šťávu zahřejeme na 75 stupňů po dobu pěti minut. Pak mošt nalijeme do sterilizovaných lahví, uzavřeme je víkem a necháme čtvrt hodiny ležet ve vodorovné poloze.
Hotový mošt uložíme do chladna a temna.
Další recepty na Domácí jablečný mošt.
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí jablečný mošt