Cuketové krokety recept
Smažené cuketové krokety podávejte horké, nejlépe s bramborovou kaší. Ale třeba i pečené brambory, vlastně jakkoliv připravené brambory, se hodí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 mladé cukety
- 2 vejce
- 1 jarní cibulka
- 1 malý pórek
- 200 g mozzarelly
- 80 až 100 g hladké mouky
- sůl
- mletý černý pepř
- čerstvý kopr
- olivový olej na smažení
Způsob přípravy
Dobře omyté a osušené cukety nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme špetku soli, promícháme a necháme 10 minut odpočívat. Pak na velkém cedníku z cukety důkladně vymačkáme všechnu tekutinu.
Jarní cibulku a pórek nakrájíme nadrobno a přidáme k cuketě, vejce také a přidáme ještě špetku pepře a na jemno nasekané snítky kopru. Mozzarellu nastrouháme a také vysypeme do mísy s cuketovou směsí. Vše dobře promícháme.
Nakonec do těsta postupně přidáváme mouku, tak, aby bylo přiměřeně husté. Hotové těsto zabalíme do folie a uložíme na hodinu do ledničky.
Ve vysoké pánvi zahřejeme olej, z vychlazeného těsta vykrajujeme velkou lžící krokety a zvolna je smažíme v horkém oleji, až povrch zhnědne. Přibližně 2 až 3 minuty po každé straně. Osmažené krokety odkládáme na papírové ubrousky, abychom je zbavili přebytečného tuku a hned je podáváme s vybranou přílohou.