Žampionová polévka se zeleninou recept
Žampionová polévka se zeleninou je jen jednou z mnoha polévek s houbami. Pokud je zrovna sezóna a máte čerstvě nasbírané houby, klidně je použijte.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g žampionů
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 brambor
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 stroužek česneku
- špetka soli
- špetka mletého pepře
- hladká mouka
- olivový olej
- čerstvá zelená petrželka
Způsob přípravy
Brambor, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kostky. Žampiony nakrájíme na tenké plátky. Na trošce oleje krátce osmahneme utřený česnek a nakrájenou zeleninu. Přidáme lžíci mouky a za stálého míchání ji necháme osmahnout dorůžova.
Pak do hrnce přidáme zeleninový vývar, špetku soli a pepře, promícháme a vše přivedeme k varu. Vaříme až zelenina změkne. Ke konci vaření do polévky přidáme nasekanou zelenou petrželku a podle potřeby pepř a sůl.