Kaše z quinoy a jablek recept
Quinoa nebo také merlík čilský je pseudoobilovina, která se v posledních letech u nás těší velké oblibě. Je přirozeně bezlepková a dá se použít jako příloha k masu nebo ji lze přisypat pro zpestření do salátů či polévek. Uvařit se z ní dá i velmi chutná a zdravá kaše.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 80 g vloček z quinoy
- 400 ml mandlového mléka
- Menší hrst vlašských ořechů
- 2 kyselejší jablka
- špetka soli
Způsob přípravy
Do rendlíku nalijeme mandlové mléko, přidáme vločky, špetku soli a při nízké teplotě směs povaříme 10 - 15 minut.
Ořechy nasekáme nahrubo. Jablka umyjeme, osušíme, nastrouháme najemno a přidáme společně s ořechy do kaše.
Hrnec přikryjeme pokličkou, sporák vypneme a kaši necháme 5 minut odstát.