Žampiony s fazolkami, uzeným masem a bramborovou kaší. recept
Vyzkoušejte žampiony s fazolkami, uzeným masem a bramborovou kaší . Například na sobotní oběd.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g žampiony
- fazolové lusky
- uzené maso - vepřové
- 1 ks bílá kuchyňská cibule
- brambory
- polotučné mléko
- čerstvé máslo
- sůl
- kmín - mletý
- černý pepř - mletý
- uzená červená paprika
- pažitka
- řeřicha
- bazalka na ozdobení
- řepkový olej
Způsob přípravy
Nejprve si oškrabeme brambory, rozkrojíme je a dáme vařit do osolené vody. Opláchneme si pažitku a nůžkami na bylinky ji nastříháme. do misky.
Do hlubší pánve si kápneme trochu oleje a osmahneme nakrájenou cibuli. Přisypeme na kostičky rozkrájené uzené vepřové maso. Po chvíli vmícháme plátky žampionů a pokrájené fazolové lusky. Osolíme a opepříme. Dále okořeníme mletým kmínem a uzenou červenou paprikou. Přilijeme trochu vody a dusíme.
Slijeme vodu z brambor a brambory rozšleháme na kaši. Vmícháme kousek čerstvého másla a ohřáté polotučné mléko. Kaši vyšleháme a osolíme. Přisypeme pažitku a řeřichu. Promícháme.
Hotovu bramborovou kaši nandáme na talíř a ozdobíme bazalkou. Vedle naservírujeme žampiony s fazolkami a uzeným masem. Dobrou chuť.