Parmigiana italský zapečený lilek (odlehčená verze)
La parmigiana je klasický italsky pokrm, připravována je hlavně v létě. Klasická verze vyžaduje plátky lilku obalené v mouce a vejci a osmažené ve spoustě olivového oleje. Tudíž není k zahození tato odlehčená varianta, kdy lilek připravíme bez vajec a tuku. Lilek můžeme obměnit i cuketou, parmigiana
Podobné recepty jako Parmigiana italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Těstoviny carbonara s parmezánem recept
Porce: 6 porcí. 1 balení těstovin např špagety linguine (500 g) 150-200 g anglické slaniny. 1/2 celé střední cibule nakrájené na malé kostičky. 2 stroužky česneku. 3 celá vejce. 3/4 hrnku jemně nastrouhaného parmezánu (75 g) 3/4 hrnku smetany (180 ml) sůl.
Podobné recepty jako Těstoviny carbonara s parmezánem
Sýrová zapečená vejce recept
Na ni dáme plátky sýra ( větší část sýra si necháme na posypání). Na sýr rozklepneme vejce tak, aby žloutky zůstaly neporušeny. Osolíme a opepříme. Vše zlehka posypeme sýrem (já měla eidam i parmazám). To poklademe natrhanými lístky špenátu a zalijeme zálivkou připravenou ze smetany, lžíce hořčice,
Podobné recepty jako Sýrová zapečená vejce
Spaghetti alla Carbonara po italsku
Postup přípravy receptu. 1. Do osolené vody dáme vařit těstoviny. Na pánvi smažíme do křupava na kostičky nebo nudličky nakrájenou slaninu (pokud je libová, tak na oleji (a) nebo másle). Se slaninou smažíme i plochou nože rozmáčknutý česnek do okamžiku než začne hnědnout - bez milosti jej vyhodíme.
Podobné recepty jako Spaghetti alla Carbonara po italsku
Pražma recept
Pražma. Pražma má jako ryba velmi chutné bílé maso a minimum kostí. Hodí se k ní krátká tepelná úprava a maso tak zůstane krásně šťavnaté. Na dochucení stačí jednoduše jen sůl a pepř, po upečení také petrželka a jarní cibulka. 4,6 (6×) Colombo65. 4 názory.
Podobné recepty jako Pražma
Cuketovo-houbové rizoto recept
Na olivovém oleji podusíme očištěné a nakrájené houby, plátky cukety a cibulku. Osolíme, opepříme, přidáme nasekané čerstvé bylinky a promícháme s rýží, kterou jsme se uvařili podle návodu. Můžeme posypat sýrem, nejlepší je parmazám.
Podobné recepty jako Cuketovo-houbové rizoto
Naprosto dokonalé spaghetti carbonara
Naprosto dokonalé spaghetti carbonara Zdroj: Cat & Cook - Ivana Jindřichová. 270x. V překladu znamená název carbonara špagety po uhlířsku, a tak se nabízí vysvětlení, že si je připravovali italští uhlíři. Pravděpodobnější však je, že jídlo vzniklo v poválečném období v Římě jako způsob zpracování va
Podobné recepty jako Naprosto dokonalé spaghetti carbonara
Špagety Carbonara II.
Domácí kysané zelí. 12. Vaječný koňak. Špagety Carbonara II. - recept: Špagety uvaříme, scedíme, lehce a rychle propláchneme vodou, vrátíme do hrnce, rozklepneme do nich 2 vejce, a asi dvě minutky mícháme na ohni, dokud.
Podobné recepty jako Špagety Carbonara II.
Špagety se sušenými rajčaty, kapary a olivami
špagety 400 g. sušená rajčata 200 g. olivy (zelené nebo černé dle vaší chuti) 120 g. kapary 80 g. bílé víno 1 dl. česnek 1 stroužek. extra virgin olivový olej. strouhanka 4 lžíce. petrželka (nasekaná) 1 hrst.
Podobné recepty jako Špagety se sušenými rajčaty, kapary a olivami
Jednoduchý recept na spaghetti carbonara
Jednoduchý recept na spaghetti carbonara. Každný z nás potřebuje mít v zásobě pár receptů na rychlou večeři ze základních surovin. Inspirujte se italskou kuchyní, která nabízí takových jídel spoustu. Například těstoviny po uhlířsku, na které vám stačí jen vejce, sýr a slanina.
Podobné recepty jako Jednoduchý na spaghetti carbonara
Rajčatová omáčka na špagety recept
Rajčata oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Na kostičky nakrájejte také slaninu a cibuli a česnek rozdrťte plochou nože a nasekejte na kousky. Ve velkém hrnci opečte lehce slaninu, přidejte olivový olej, nemusíte s ním šetřit a společně se slaninou osmažte cibuli a česnek. Míchejte, aby se vám n
Podobné recepty jako Rajčatová omáčka na špagety
Pikantní pravá omáčka-arabiatta recept
Postup přípravy. Na olivovém oleji lehce osmahneme nakrájený česnek jen chvilku, aby nezhořkl, přidáme feferonku a velkou lžíci cukru. Rajčata vlijeme do mixéru, pořádně je rozmixujeme a přidáme je do hrnce k ostatním surovinám. Dále přidáme čerstvou bazalku. Doba vaření záleží na množství omáčky, p
Podobné recepty jako Pikantní pravá omáčka-arabiatta
Tradiční italské lasagne
Postup přípravy receptu. 1. Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20-25 minut. RADA: Podívejte se na VIDEO jak sp
Podobné recepty jako Tradiční italské lasagne
Špagety aglio olio
Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme plátky česneku a jemně pokrájenou feferonku (pokud máme jen drcenou, tak tu až na závěr přimícháme do špaget. 3. Špagety scedíme a rovnou vložíme na pánev s česnekem a feferonkou a krátce prohřejeme a smícháme dohromady. 4.
Podobné recepty jako Špagety aglio olio