Vepřové maso na pivě recept
Vepřové maso na pivě podávejte s dušeným zelím a houskovým knedlíkem. Nebo s vařenými brambory.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g vepřového masa z kýty
- 1 velká červená cibule
- 1 černé pivo
- sádlo
- špetka kmínu
- hladká mouka
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Maso ze všech stran osolíme a opepříme. Položíme ho do pekáče vymazaného sádlem a v předehřáté troubě ho zprudka opečeme ze všech stran.
Nyní maso posypeme na kroužky nakrájenou cibulí, snížíme teplotu trouby a zvolna ho pečeme asi půl hodiny. Po této době maso podlijeme polovinou piva a dále pečeme doměkka.
Upečené maso přendáme na mísu na teplé místo, do zbylého výpečku dolijeme pivo a povaříme asi 10 minut. Pak omáčku zahustíme moukou rozšlehanou ve studené vodě a ještě krátce povaříme. Podle potřeby ji dochutíme solí a pepřem. Kdo chce, může omáčku před podáváním přecedit a odstranit tak cibuli.
Maso nakrájíme na plátky, ke každému plátku přidáme přílohu a přelijeme ho omáčkou.