Vepřové maso na pivě recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Vepřové maso na pivě podávejte s dušeným zelím a houskovým knedlíkem. Nebo s vařenými brambory.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 700 g vepřového masa z kýty
  • 1 velká červená cibule
  • 1 černé pivo
  • sádlo
  • špetka kmínu
  • hladká mouka
  • sůl
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Maso ze všech stran osolíme a opepříme. Položíme ho do pekáče vymazaného sádlem a v předehřáté troubě ho zprudka opečeme ze všech stran.

Nyní maso posypeme na kroužky nakrájenou cibulí, snížíme teplotu trouby a zvolna ho pečeme asi půl hodiny. Po této době maso podlijeme polovinou piva a dále pečeme doměkka.

Upečené maso přendáme na mísu na teplé místo, do zbylého výpečku dolijeme pivo a povaříme asi 10 minut. Pak omáčku zahustíme moukou rozšlehanou ve studené vodě a ještě krátce povaříme. Podle potřeby ji dochutíme solí a pepřem. Kdo chce, může omáčku před podáváním přecedit a odstranit tak cibuli.

Maso nakrájíme na plátky, ke každému plátku přidáme přílohu a přelijeme ho omáčkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřové maso na pivě recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřové maso na pivě.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřové maso pivě .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřové maso na pivě

Kde najít informace



×