Staročeský vánoční kuba recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí6 porcí

Staročeský vánoční kuba je chutné a vydatné jídlo, tradičně připravované na štědrodenní stůl. Většinou se jedl v poledne, ale dnes bývá i součástí štědrovečerního menu.
(celý recept)

Staročeský vánoční kuba je chutné a vydatné jídlo, tradičně připravované na štědrodenní stůl. Většinou se jedl v poledne, ale dnes bývá i součástí štědrovečerního menu. Sušené houby namočíme do vod...

Ingredience receptu

  • 80 g sušených hub
  • 500 g krupek
  • 250 g vepřového sádla
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • sušená majoránka


Způsob přípravy

Staročeský vánoční kuba je chutné a vydatné jídlo, tradičně připravované na štědrodenní stůl. Většinou se jedl v poledne, ale dnes bývá i součástí štědrovečerního menu. Sušené houby namočíme do vody. Na sádle si osmažíme nadrobno nasekanou cibulku až zesklovatí. Krupky nejprve spaříme horkou vodou. Ve vodě s trochou sádla je pak uvaříme do měkka a scedíme.

Když jsou krupky měkké, smícháme je s houbami, orestovanou cibulkou, utřeným česnekem, majoránkou, mletým pepřem a osolíme. Pekáček důkladně vymažeme sádlem a směs do něho rozprostřeme. V troubě předehřáté na 170 stupňů kubu pečeme půl hodiny. Po vyndání z trouby hotové jídlo poklademe kousky másla a můžeme servírovat. Zdroj obrázku: Mediawiki.org


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Staročeský vánoční kuba recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Staročeský vánoční kuba.
Nebo hledejte podobné podle části názvu staročeský vánoční kuba .
Hledat podobné recepty na internetu jako Staročeský vánoční kuba


×