Zapečený špenát s parmezánem recept
Zapečený špenát s parmezánem s vůní česneku vás určitě naláká. Tohle rychlé a voňavé jídlo navíc dokáže připravit i sebevětší kuchař amatér.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 900 g čerstvých špenátových listů
- 3 stroužky česneku
- 3/4 lžičky soli
- 5 lžic másla
- 1 hrnek strouhaného parmezánu
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce italského koření
Způsob přípravy
Zapečený špenát s parmezánem s vůní česneku vás určitě naláká. Tohle rychlé a voňavé jídlo navíc dokáže připravit i sebevětší kuchař amatér. Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Ve velkém hrnci přivedeme k varu 5 hrnků vody. Vhodíme do ní špenátové listy a pouze 1 minutu je povaříme a pak vodu scedíme. V malé pánvi zahřejeme olej a rozpustíme v něm máslo. Přidáme utřený česnek, sůl a italské koření.
Krátce osmahneme, asi tak 1 až 2 minuty a stáhneme z plotny. Vymažeme zapékací misku máslem a rozprostřeme do ní připravený špenát. Ten pokapeme směsí s kořením a navrch rovnoměrně nasypeme strouhaný parmezán. V předehřáté troubě pokrm pečeme odkrytý přibližně 12 minut, až sýr začne dostávat zlatohnědou barvu.