Zapečený špenát s parmezánem recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí6 porcí

Zapečený špenát s parmezánem s vůní česneku vás určitě naláká. Tohle rychlé a voňavé jídlo navíc dokáže připravit i sebevětší kuchař amatér.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 900 g čerstvých špenátových listů
  • 3 stroužky česneku
  • 3/4 lžičky soli
  • 5 lžic másla
  • 1 hrnek strouhaného parmezánu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce italského koření


Způsob přípravy

Zapečený špenát s parmezánem s vůní česneku vás určitě naláká. Tohle rychlé a voňavé jídlo navíc dokáže připravit i sebevětší kuchař amatér. Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Ve velkém hrnci přivedeme k varu 5 hrnků vody. Vhodíme do ní špenátové listy a pouze 1 minutu je povaříme a pak vodu scedíme. V malé pánvi zahřejeme olej a rozpustíme v něm máslo. Přidáme utřený česnek, sůl a italské koření.

Krátce osmahneme, asi tak 1 až 2 minuty a stáhneme z plotny. Vymažeme zapékací misku máslem a rozprostřeme do ní připravený špenát. Ten pokapeme směsí s kořením a navrch rovnoměrně nasypeme strouhaný parmezán. V předehřáté troubě pokrm pečeme odkrytý přibližně 12 minut, až sýr začne dostávat zlatohnědou barvu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zapečený špenát s parmezánem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu zapečený špenát parmezánem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zapečený špenát s parmezánem

Kde najít informace



×