Grilované krevety ve slanině recept
Grilované krevety ve slanině jsou vynikajícím předkrmem. Připravíme je velmi jednoduše během chvilky.
Ingredience receptu
- 600 g oloupaných syrových krevet
- 10 proužků slaniny
- 1/2 lžičky chilli koření
- 2 lžíce limetkové šťávy
- nastrouhaná kůra z 1 limetky
- 2 lžíce olivového oleje
- špejle
Způsob přípravy
Grilované krevety ve slanině jsou vynikajícím předkrmem. Připravíme je velmi jednoduše během chvilky. Špejle namočíme na půl hodiny do studené vody. Chilli, olivový olej, šťávu a kůru z limetky smícháme v misce. V této směsi pečlivě obalíme krevety ze všech stran. Plátky slaniny vložíme do mikrovlnné trouby a zapneme na vysokou teplotu. Jakmile se tuk začne rozpouštět, slaninu z trouby vyndáme na papírové utěrky a necháme odkapat.
Slanina musí zůstat pružná. Každou krevetu pak obalíme proužkem této napůl uvařené slaniny. Takto připravené krevety navlékneme na špejle a povrch slaniny znovu potřeme kořeněnou směsí. Vložíme je do předehřátého grilu a grilujeme přibližně 4 až 5 minut.